Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad festivalhelg

Annons

Fredagskvällens höjdpunkt Alice Cooper med sina dockor, Mando Diao som gav Borlängepubliken en ordentlig resa på Stationsgatan samma kväll och så förstås Iggy Pop som avslutade med en värdig final på lördagskvällen - alla blir de sköna sommarminnen att plocka fram om ett halvår, när gråvintern slår till på allvar.

Iggy föranledde för övrigt festivalens hjärtligaste garv genom att bjuda upp ett gäng ur publiken på scenen till en glädjerusig skoldiscodans. Lockade till skratt gjorde också den stackars roddare som sprang runt och fixade micksladdar och såg till att allt flöt för Iggy. Han blev så nervös att han höll på att kissa på sig när discogänget så klart ville kramas och klänga lite på sin store punkidol. Jesus, vilken pärs det måste vara att kratta manegen åt rockprimadonnor.

Och så måste jag erkänna att jag nog inte riktigt hade fattat hur stor Lars Winnerbäck är. Peace & Love släppte ju i sista stund att han skulle spela på Sveatorget samtidigt som Iggy på lördagskvällen.

Korkat, tänkte jag. Hur kan de tro att någon publik vill gå och se en svensk folkparksartist när en av världens största punkrockslegender spelar ett par kvarter bort?

Men tji fick jag.

Det kändes som att Peace & Love's publik delades upp i två läger som i stora upploppsliknande horder målmedvetet trampade åt var sitt håll genom Borlänge på lördagskvällen - det ena på väg mot uppkäftig skrammelrock och den andra mot underfundig och känslosam svensk skäggpop. Det blev proppfullt på Sveatorget med andra ord!

Nu återstår ett par dagar av återhämtning innan Borlänge kan komma in i sin vanliga lunk igen, innan det är dags att börja tänka på nästa års festival!

Mer läsning

Annons