Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurendrejeri av Friteatern

Annons

Du döljer något, sa abborren till metmasken. Så hette Friteaterns föreställning i Blybergs bystuga på söndagen. Föreställningen handlade om dolda motiv men lockade fram många glada skratt.

Mycket lurendrejeri och lögner förekom, men pjäsen framfördes i komedins form och skådespelarna fick bra kontakt med publiken.

Då pjäsens auktionsförrättare ville ha ett bud frågade han en flicka i publiken. Efter lite tvekan bjöd Pernilla Andersson fem kronor för ljusstaken och plötsligt var hon skådespelerska hon också och med i pjäsen.

Ett foto på en av rollfigurerna som ung skickades runt på publiken och publiken fick plötsligt se sig själva på TV då de filmades med en liten webkamera som en del av föreställningen, något som väckte många muntra skratt.

En annorlunda föreställning blev det och alltså rena lurendrejeriet. Dels i pjäsen där sanningen ofta visade sig vara en annan än den man trott från början.

Den auktion som pjäsen handlade om visade sig i själva verket vara en dokusåpa som filmades av teve.

Förvecklingarna var många innan trådarna slutligen knöts ihop och publiken i den fullsatta bystugan tackade med applådåskor.

BJÖRN REHNSTRÖM

Fotnot: Pjäsen ges på onsdagskvällen i Stumsnäs bystuga, på torsdagskvällen i Fline bygdegård, på fredag i Idkerbergets Folkets hus och på söndag i Björsjö bystuga.

Fakta: Teater Komedi

DU DÖLJER NÅGOT

av Mats Berggren

I rollerna: Mary Stoor, Jonas Granström, Tommy Andersson

Publik: Fullt

Bystugan, Blyberg, 15/4

Mer läsning

Annons