Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet förbyttes i puls

Annons

Musik | Show

Bettan och Lotta

Lugnethallen, Falun

Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg med orkester och dansare.

Regi: Roger Johansson, Jan Åström.

Publik: 1 200

20/3

När de två veteranerna Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg kom till Falun tycktes det inte bekomma den stora lördagspubliken ett dugg att showen kolliderade med den tv-sända Melodifestivalen.

Men så fick också publiken valuta för pengarna, trots Kikki Danielssons bortovaro. Vi bjöds på en show under 100 minuter med två genommusikaliska damer som med enorm rutin visade upp hela sitt register. Mycket humor och värme fanns också på menyn. Dessutom bjöd de oss på några härliga överraskningar.

Jag tänker dels på Bettans operaparodi och hennes ömsinta tolkning av Evert Taubes Så länge skutan kan gå, dels på Lottas sätt att hantera pianot och hennes förmåga att bjuda på sig själv.

20 låtar, exklusive ett par kavalkader, fick publiken att må bra, även om Lugnethallen inte är någon akustisk hödjdararena för evenemang av det här slaget.

Trots att Kikki inte fanns med blev countryspecialen ett höjdarinslag. Samma resultat uppnåddes i den avslutande kavalkaden när Bettan och Lotta i perfekt samarbete med dansare och orkester med fullt ös serverade oss populära låtar från de båda artisternas långa karriärer.

Musiker som Patrik Ehlersson, Per Strandberg, Johan Lyander, Henrik Gad, Peter Johansson, Peter Damin och Jan-Anders Bjerger förtjänade sannerligen fortsättningens strålkastarljus.

Kvällens höjdare? Personligen lyfter jag fram duons kärleksförklaring till tidigare upplevelser i Falun. Deras gemensamma tolkning av Bonnie Raitts vackra Feels like home, hämtad från musikalen Faust, var magnifik!

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons