Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Louise Hoffsten drog fullt hus

Annons

Hon har sin plats i det svenska folkets hjärta, Louise Hoffsten. Det bevisade spelningen på Blå Torsdag i Falun. Hon lockade rekordpublik, för denna säsong, trots att det var rekordentré, 200 kronor för icke medlemmar.

Cirka 600 betalande hade sökt sig till Blå Torsdag på Harrys i Falun för att höra en av sveriges bästa och mest folkkära artister.

Med sig hade hon som hon själv sade: "mitt band - Lasse Englund". Denne Lasse Englund är en gitarrist av STORA mått som stundtals faktiskt låter som ett helt band. Han byter gitarr praktiskt taget varje låt och har en reportoar som fick publiken att häpna. Ena stunden spelar han akustisk gitarr i en vacker Bellmanlåt och i nästa eldar han på ett solo på elgitarren i en John Lee Hookerlåt så det slår gnistor om den.

Louise framförde låtarna med en oerhörd känsla och entusiasm. Låtmaterialet var minst sagt varierande, allt från egna Sockerkompis till Det lilla ljus jag har som hon framförde i bluesversion. Kvällen största applåd kom när hon tillägnade en låt till herrarna Hussein och Bush, den gamla fredslåten Varför skola mänskor strida.

Själv har jag faktiskt inte sett Louise sedan hon var ute på turné tillsammans med Claes Yngström och det måste vara minst 15 år sedan nu. Hon har sedan dess gjort oerhörda framsteg som artist och tillhör i dag det översta skiktet av artister i Sverige. Allra bäst gillar jag när hon spelar stillsam blues eller tolkar andras visor på sitt mycker personliga sätt. Mest förvånande under kvällen var att hon inte ser ut att ha åldrats en enda dag på 15 år. När hon i inledningen av konserten sjöng Jag vill bara dricka te med dig så log hela den manliga delen av publiken tillbaka till Louise, för vem skulle inte vilja dricka te med Louise...

PETER JOHANSSON

Mer läsning

Annons