Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs bjuder på jul och värme

Annons

Lill-Babs har sjungit i kyrkor förut, men detta är den första sammanhållna kyrkoturnén. Hon och Magnus Johansson har arbetat tillsammans förut, bland annat har han varit med i hennes kompband. På vissa platser under turnén får de assistans av lokala förmågor. I Falun blir det Falu kvartettsångare och damkören Röster.

-Det blir mycket jul, omtanke och kärlek. Varmt och gott, säger Lill-Babs.

Det blir inte bara julsånger, men Lill-Babs gillar julen.

-Jag är så traditionsbunden. Efter några konserter åker jag hem till Järvsö för att fira jul.

Efter en lång karriär är det inte mycket hon har ogjort, känner hon.

-Det finns saker jag inte har provat och som jag inte skulle vilja prova heller. Opera skulle jag inte klara av. Men jag har fått göra nästan allt jag vill. Det vore kul att göra en bra talroll-film eller scen spelar ingen roll. Jag har varit i närheten av det och vet att det är kul.

För ett par veckor sedan släpptes skivan Här är jag, det första studioalbumet på många år. Det innehåller Lill-Babs egna livefavoriter.

-Vi gjorde skivan i oktober, det var snabbt jobbat. Det är många som frågat efter låtarna och flera har inte funnits på skiva förut.

Relationen till publiken har varit fantastisk genom åren, tycker Lill-Babs.

-Man måste ha en fantastisk publik om man fått hålla på så länge. De kommer ofta fram på gatan för att prata eller få en kram. Det är bara roligt.

I februari kommer Lill-Babs igen till Dalarna, för en krogshow på Stora Björn i Borlänge.

-Då blir det tillsammans med en trio. Man får göra lite av varje - jazz, visa, krogshow - det är det som är det bästa. Det är kanske det som gör att man får vara med hela tiden och inte behöver förlita sig till en aktuell skiva som säljer.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons