Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lill-Babs bjöd på visor och dramatik

Annons

Cirka 200 personer hade tagit chansen att se och höra Lill- Babs i Kristine kyrka. Kända julsånger varvades med lugna visor och roliga historier ur verkliga livet, vilket publiken gillade.

Det höll dock på att gå galet när Lill-Babs snavade och föll ner från den lilla scenen. Hon förberedde sig för låten Skaffa dig en näsa och bli en clown, när hon snavade. Men hon fixade det bra, klev upp och fortsatte sången. Strongt!

Lill-Babs omgav sig med duktiga musiker, främst trumpetaren Magnus Johansson, som klämde fram fantastiska toner i bland annat Oh mine papa.

Pianisten Benneth Fagerlund, organisten Lennart Palm samt de båda sammanslagna körerna Falu kvartettsångare och Röster, under ledning av Lennart Andreasson, gjorde kvällen i kyrkan till en trevlig musikalisk resa.

Jag drömmer om en jul hemma, Ett barn är fött, Jul jul strålande jul, Bella notte och Inte är det kärlek, klingade mellan de mäktiga tegelväggarna, i en av Sveriges vackraste kyrkor, som trumpetaren Magnus Johansson uttryckte saken.

MIKAEL FORSLUND

Mer läsning

Annons