Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liljan satsar på rock

/
  • Aidin Razavi, Bilda, Jonathan Forsberg, Goldrush, Carro Chamat, Liljan,Tobias Andersson, Bilda och Ronnie Thelin, Goldrush är kockarna som ska laga till en rykande rocksoppa under våren.

Restaurang Liljan nystartar med fokus på rockmusik. Tillsammans med föreningen Goldrush och studieförbundet Bilda laddar man för en fullspäckad vår i nyrenoverade lokaler. I kväll är det premiär med banden S.N.O, Sister sin och Vobra.

Annons

– Vi ska ta tag i nöjesbiten nu, säger Carro Chamat från Liljan.

Restaurangen har byggt om med ny scen och nytt dansgolv och tanken med lokalen är att man ska kunna välja om man vill lyssna på livemusik eller bara hänga. Vid rockkvällarna ska det dock märkas att det är just rock som är temat och inte disco.

– Det känns som ett uppsving, säger Carro Chamat.

De som samarbetar om rockkvällarna är föreningen Goldrush, Liljan och Bilda.

– Många kockar är bra i det här fallet, säger Ronnie Thelin från Goldrush.

Han hade egentligen tappat sugen efter att ha arrangerat konserter i flera år runtom i Dalarna, men när Liljan frågade om han ville hjälpa till så väcktes intresset vid liv igen. Nu är vårprogrammet spikat.

– Det bästa är när man blandar och inte bara kör en stil. Rock är ett brett begrepp, säger han.

Tanken är också att blanda större akter utifrån med lokala band.

– Vi ser det väldigt positivt från Bildas håll. Det finns få kvalitativa spelställen i Dalarna, så vi hoppade på tåget så fort vi kunde, säger Tobias Andersson.

Takida, som DT berättade förra veckan är det största bandet. Bland övriga programpunkter kan nämnas Casablanca, som släpper album under våren, Sator och releasepartyn med både John Lindberg trio och Dökött.

Mer läsning

Annons