Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lewis kom inte till sin rätt i Cassels

/
  • Rutinerad. Linda Gail Lewis började konserten tamt i går, men gav till slut järnet för den lilla publiken i Cassels i Grängesberg. Tillsammans med bland annat gitarristen Thord Ericsson lyckades hon få med sig publiken.

Annons

Endast ett 80-tal personer tog chansen att lyssna på Jerry Lee Lewis syrra, Linda Gail Lewis, i Cassels i Grängesberg i går.

En konsert där Gail Lewis, och kompbandet med musikerna Ronny Schüttman på bas, Thord Ericsson på gitarr, och Ingemar Dunker på trummor, började rätt tamt.

Gail Lewis som har rötterna i den djupa södern i Louisiana, USA, är en rutinerad och duktig artist. En fena på att sjunga som behärskar både rock, pop, gospel och country.

Men hennes röst kom inte riktigt till sin rätt i Cassels.

Det hindrade dock inte publiken att visa sitt gillande. Lyssnarna var få, men entusiastiska.

Trots att Cassels känns en aning för städad för den här typen av musik så syntes det att publiken gillade det den hörde.

Tillbakahållet stampande fötter, trummande händer, och taktnickande huvuden gav tydligt bevis. Liksom jubel, applåder och busvisslingar.

En kvart in i konserten tände också Linda Gail Lewis till.

Hon gav järnet bakom sitt piano, och när hon kom till Stephen C. Fosters "Old Black Joe", sjöng och spelade hon med inlevelse och entusiasm.

Hon visade helt enkelt prov på sin professionalism.

Större entusiasm från musikerna, och en trevligare ljussättning hade höjt konserten några snäpp.

Men visst var konserten värd fler än 80 besökare.

Mer läsning

Annons