Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Philipsson säger hellre ja än nej

Annons

Hon dricker te och ser lika noggrant stajlad ut som hon brukar vara på scenen. Men så sparkar hon av sig Yves Saint Laurent-sandaletterna och blottar tånaglar i upproriskt kolsvart.

- Jag har faktiskt börjat lyssna på Rammstein. När jag hörde dem för första gången tänkte jag "wow, det är ju musikalmusik i den här är storleken", säger hon och måttar armarna i en stor hårdrockfamn.

- Det är inte för stökigt utan under ordnade former, han sjunger bra och de har ansträngt sig med stråkar och grejer. Och starka känslor, det gillar jag. Att det är tyskt också är ju bara "yes". Achtung! hojtar hon med rockmuller i rösten.

Nya skivan Det gör ont en stund på natten men inget på dan tog sitt avstamp i Melodifestivalen.

Hon beskriver skivan som "en partyplatta för tjejförfesten" där man både kan sjunga med och fundera över texterna.

- Allting handlar om relationer och det är ju Orup specialist på. Man känner igen sig, det funkar ju så med relationer. Förutom på Lena anthem har han inte tänkt speciellt mycket på att han ska skriva till mig. Han bara skriver något som han tycker är bra själv och känns angeläget. Han är lite lagom i sin penna - det är inte så mycket Peter LeMarc - och det passar mig jättebra.

I skivans tacklista tackar Lena Philipsson allra först sig själv. För att hon vågade hoppa på melodifestivaltåget. Att hon valde det roligare alternativet - att säga ja i stället för det sedvanliga nej.

- Jag har varit mycket nej-sägare, "Nä, jag ska inte vara med i det där programmet", inte göra ditten och datten. Men ibland vaknar man till. När jag fick erbjudandet om melodifestivalen så visste jag att "säger jag nej nu så händer inte så mycket, säger jag ja så sätter allt fart". Och sedan gick det ju jättebra.

Hon har precis gjort sin sista föreställning med Tältprojektet, musik- och humorturnén med Magnus Uggla, Cecilia Frode, Johan Rheborg och Robert Gustafsson. Nu vill Lena fokusera på skivan och hoppas på att få komma ut och spela, kanske göra en ny krogshow.

- Det är många dörrar som är öppna. Jag är sugen på att bredda mig på alla möjliga vis. Skulle någon fråga mig om ett programledarjobb eller något dylikt annorlunda så kan jag tänka mig att prova på, för jag är inte så rädd för det. Jag är väldigt spänd på vad som ska hända, säger hon.

KARIN SVENSSON

Mer läsning

Annons