Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands joker utvald

Annons

Melodifestivalens artistchef Christer Björkman säger sig ha letat efter jokrar med ena benet i Europa för att kunna lyckas utomlands om de skulle vinna. Därför kom Andreas Johnson med. Stjärnan med hitlåten Glorious tycker att Melodifestivalen blir ett bra tillfälle att visa upp sig.

-Jag har varit med om så mycket i min karriär och det här har jag inte gjort än. Jag har ingenting att förlora, så pass stor tillit har jag till den här låten. Jag kommer inte att göra bort mig, säger han.

Andreas Johnson sjunger Sing for me i den första deltävlingen i Leksand.

Magnus Carlsson får en jokerplats och lanserar sin solokarriär i Melodifestivalen.

-Alcazar känns väldigt långt borta nu om jag ska vara ärlig. Alcazar är inte aktuellt, säger han.

Magnus Carlsson ger sig inte. För sjätte gången på sju år är den forne Barbados- och Alcazarmedlemmen med i Melodifestivalen. Den här gången som joker tillsammans med Andreas Johnson, Rednex och sedan tidigare presenterade Bodies without organs, eller BWO som Alexander Bards band nu heter.

Schlagerfantasten har tävlat tre gånger med Barbados och två gånger med Alcazar sedan 2000 utan att vinna, men nu är det dags, tycker Magnus Carlsson.

-Av alla låtar jag haft med så är det den här låten som är bäst. Det här är min grej.

Redan presenterade jokern BWO uppträder i Karlskrona, medan det blir Rednex lott att konkurrera med bland annat Carola i den fjärde deltävlingen i Göteborg, med Mama take me home.

Rednex, med Annika Ljungberg tillbaka i spetsen för gruppen efter några års solokarriär, har inte synts till så mycket i Sverige de senaste åren, men uppträder mycket i Centraleuropa och har sålt fler album än de flesta svenska band.

-Det här är ett nytt format för oss, men ett trevligt sätt att säga hej till publiken, säger Annika Ljungberg.

Hon förklarar att Rednex har förändrats mycket sedan gruppen toppade Englandslistan 1994 med Cotton eye Joe. Annika Ljungberg är den enda ursprungsmedlemmen i gruppen och den musikaliska inriktningen är ny.

-Vi har utvecklats, från countrytechno till bluegrasshillbilly med en paketering som är lite mer 2006.

Melodifestivalen inleds i Leksand den 18 februari, med final i Globen i Stockholm exakt en månad senare.

(TT Spektra)

MIKAEL FORSELL

Mer läsning

Annons