Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands filmfestival firar tio år

Annons

I snitt fem filmer visas varje dag under festivalveckan. Programmet innehåller dels filmer som är bioaktuella eller som visats tidigare i Dalarna, dels filmer som inte gått upp på den ordinarie repertoaren i Dalarna. Dessutom bjuds på en förhandsvisning av den franska filmen Jag och min syster, med Isabelle Huppert och Catherine Frot. Det är en komedi av långfilmsdebuterande Alexandra Leclère.

Övriga notabla filmer är det koreanska våldseposet Old Boy, Team America, en satirisk dockfilm från personerna bakom South Park och Komplett galen, en skruvad pseudodokumentär av Rafael Edholm om en teateruppsättning.

Förutom film kommer tre seminarier att hållas på olika teman. På tisdag presenterar Malin Lagergren från Film i Dalarna tre kortfilmer och berättar om FiD:s verksamhet. Filmerna är Klingen, en dokumentär om en förståndshandikappad skidåkare, dokumentären En lonkos försvarstal om en Chilensk familjs privata och politiska kamp och Port 227, ett drama som vann tungviktsklassen i Dalarnas videofestival nyligen.

På torsdag berättar filmentusiasten Mats Brandt om filmmusiken i Hollywood under perioden 1930-1975.

Lördagen den 2 juli håller S Inge Jonsson i ett program under namnet Balkan Window. Tre filmer från den internationella tv-festivalen i Montenegro visas.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons