Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Westmanns musik lever vidare

Annons

Dansbandssverige har förlorat en skicklig musikprofil. Lasse Westmann som gick bort efter en tids sjukdom var under många år gitarrist i Vikingarna. Det var också han som arrangerade och producerade Vikingarnas rekordsäljande skivor. Lasse Westmann hade även del i dansbandet Lasse Stefanz framgångar.

När jag träffade Lasse Westmann i Malung sommaren 2001 berättade han ingående om hur smidigt det var att spela in musik digitalt på en dator.

Lasse berättade att han hade Vikingarnas senaste Kramgoa låtar på hårddisken. Han berättade också om somrarna i Bingsjö när han var liten och lyssnade till spelmansmusik.

Jag tror att Lasses speciella gitarrljud blommar ut mest på den fina årgången 1995 av serien Kramgoa låtar.

Lasse Westmann var nominerad till årets gitarrist vid fjolårets upplaga av Guldklaven, men juryn valde att ge priset till Mattias "Hippas" Olofsson i Kindbergs.

I sommar gör Vikingarna sin sista spelning tillsammans, men utan Lasse. Ett sedan länge planerat framträdande som nu blir en hyllning till en saknad kamrat.

- Jag tror att Lasse hade velat att vi genomför spelningen, säger Christer Sjögren.

Vikingen Erik Lihm, nu med eget band i eget namn, fortsätter skörda framgångar på dansbanorna. Bandet medverkar i radioprogrammet Kalas fredagen den 27 februari i direktsändning från Moskogen i Malung.

I kvällens Kalas kan vi lyssna till Agneta Olssons sång till Kjell Roos Band.

Den 3 mars är det premiär för en spännande konstellation när Lena Pålsson och Peter Danielsson sjunger i ett nybildat dansband som fått Lenas namn.

Det har då gått ett år sedan Peter slutade sjunga med Schytts för att inleda en solokarriär.

Två spännande skivor är på gång. I dag släpps Boogarts album This is it och snart är det dags för Joyrides skiva med flera låtar skrivna av bandets sångerska Gitte Tinglöf-Källman.

Mer läsning

Annons