Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landets hetaste komikerpar är tillbaka med uppföljaren till kritikerhyllade "En Skam för Sverige"

I Falun bjöd Magnus och Soran på skratt, satir och snyggt gömda budskap. Men som bäst var de en och en.

Annons

Kanske har det aldrig varit lättare att skämta om ett samhälle som det vi lever i idag. Ett samhälle där det liv man visar upp på instagram är en förutsättning för att ens kunna existera som social människa. Ett samhälle där krig ses som ett problem upp till den enskilda individen att lösa och ingenting vi kan göra åt fören vi tagit hand om våra egna.

Magnus Betnér och Soran Ismail är ute på turné igen och landar i Falun för två kvällar med En Skam för Sverige 2; en fristående uppföljning av den hyllande showen från 2014. Nytt för den här föreställningen är den gemensamma mellanakten där Soran och Magnus diskuterar hur planeringsfasen framskridit. En akt som påstås vara improviserad och olika från kväll till kväll. Roligt javisst, men inte alls särskilt improviserad.

Ingen skada skedd – komikerparet är som bäst när de inte behöver dela scen. Superrutinerade Betnér inleder och hinner avhandla män med skägg, Sveriges alkoholpolitik och PK-ängslighet. Utan att förlora skärpa och nerv tonar han ned sig gapighet en smula vilket fungerar utmärkt. Garven haglar med jämna mellanrum.

Den röda tråden är betydligt klarare när Soran kliver upp på scen. Han driver en tes om generationer och om hur frihet och bortskämdhet gjort unga människor idag till svaga individer. Bakom satiren döljer sig ett budskap som inte går att ta miste på. Något att reflektera över när lamporna släckts och man landar hemma i soffan igen.

Clara

En Skam För Sverige 2, 17/12

Kulturhuset tio14, Falun

Publik: Fullsatt

Betyg 4/5

Mer läsning

Annons