Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnor kan stöder en soprandröm

Annons

Om sopranen Ulla Westlund får möjlighet att provsjunga för Metropolitanoperan i New York, kommer organisationen Kvinnor kan att stödja henne ekonomiskt med pengar till kost och logi i staden.

Det är innebörden av en utmärkelse för 2004 som Kvinnor kan delat ut. Ulla Westlund är yngst av dem som uppmärksammats av Kvinnor kan, som hittills inte särskilt ofta stött kvinnor inom kulturen. Westlund tar emot utmärkelsen vid en ceremoni i Göteborg den 26 augusti.

- Jag skrev ett brev till Kvinnor kan för tio månader sedan och berättade om mitt liv som fattig sångerska med stora drömmar, säger Westlund och skrattar.

Hon siktar på Metropolitan för att hon tidigare knutit kontakter med en dirigent från operahuset, som avrått henne från att studera vid operastudion där och istället satsa direkt på en solistuppsjungning.

Hon har bestämt sig för att sjunga arior ur Tosca och Aïda om hon får provsjunga. Detta inträffar i så fall om ungefär ett halvår.

Westlund sjunger i Stora Tuna kyrka den tolfte september, under den internationella Jussi Björling-konferensen.

Sångpastor stipendiat 2004 utsedd

När sångarpastorn Artur Erikson gick bort 2000 inrättades en fond i hans namn, som ska stimulera sångare och musiker att "arbeta med den kristna sången och musiken på ett sätt som verkar fungerande i sin tid".

Artur Erikson-stipendiet för 2004 tillfaller Dan-Inge Olsson i Sösala. Enligt motiveringen för att han förengar "sin påtagliga musikalitet och sin teologiska medvetenhet till en helhet som berör och berikar människor han möter".

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons