Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultförklarad dödsmetall till Gamrocken i Grängesberg

Festivalen Gamrocken släpper åtta nya namn. Bland andra är dödsmetall-bandet Merciless klara för festivalen.

Annons

– Det känns otroligt kul att få Merciless till Gamrocken. De kommer från Strängnäs och startade på 80-talet, då när svenska dödsmetallen föddes. De gjorde en återförening på Close up-båten nu i höstas, efter att inte ha spelat på över ett decennium, och nu ska de ut och spela över hela världen i sommar, och till Grängesberg. Sen efter sommaren lägger de ner för alltid, berättar Alexander Högbom som arrangerar Gamrocken.

Merciless.

Festivalen är, som tidningen tidigare berättat, flyttad från Ludvika till folkparken i Grängesberg i år. Och den är flyttad från höst till maj. Festivalen arrangeras under två dagar och delas upp i mörkrets dag, som är inriktad på metal, och ljusets dag, som är mer blandad.

► LÄS MER OM FLYTTEN: Gamrocken flyttar till Grängesberg

Förutom Merciless släpper Gamrocken nu även Ebba Gold, Diabolical, Bombs of hades, Loop Tricki, Bas Machinery, Shikaka och Withering Reign.

– Så nu har vi släppt 22 band, och om tre veckor släpper vi resterande band, tolv stycken till, säger Alexander.

Klara sedan tidigare är Günther, Unleashed, Mimikry, Firespawn, Roadhouse Diet, The Hymans, The Sigourney Weavers, Facebreaker, Abomation, Dead Awaken, Rävsax, Pixie Machine och Gruvfrun.

Gamrocken arrangeras den 19-20 maj.

– Det som kan tilläggas är att vi har rabatterade biljetter nu hela februari ut, tillägger Alexander.

Bombs of hades är också nysläppta till festivalen.

Mer läsning

Annons