Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Ge mig nåd i sexchocksdjungeln

Annons

Kan det bli mer sex i kvällstidningarna än vad det är i dag? Förmodligen. Men jag har ändå svårt att tänka mig det efter de senaste veckornas sexfrosseri.

Om sextrakasserier av Big Brother-Carolina, om hennes bröst och om Kate Beckinsales påstådda ointresse för att klä på sig trosor och om tv3:s nya sexsåpa har det i alla fall handlat. Jajamensan. Sedan var det det här med Lena Ph:s sexposer, sexiga stövlar och Britney Spears sexiga hångelställningar i Stockholm och ett och annat storlekspåstående angående Brad Pitts och Eminems kön.

Är det verkligen fortfarande chockartat, intressant, av allmänintresse eller ens lite kul? Kanske, svårt att svara på när det är där, på kvällstidningarnas och bilagornas sexsidor vi runt lunchbordet fastnar med blicken. Dag ut och dag in. Jag erkänner. Det är här diskussionerna tar vid och det är då man kan få höra snuskigheter och oförutsägbara sanningar.

Big Brother-rubrikerna behövs för att vi ska släppa loss och vara... oss själva kring matbordet, eller?

Fascinerande är i alla fall hur så mycket bullshit och osanning så lätt omvandlas till ett helt okej lunchnöje. Man undrar vart allt tar vägen sedan och till vilken nytta? Det fastnar ju där på näthinnan och lägger sig så småningom tillrätta bland all annan onödig information i minnet och tar upp en massa plats.

Britney Spears sexchockerar med en upptagen man. Fotograferna smyger i gräset på Djurgården och klick, klick. Tagna på bar gärning. Vi får även reda på vilken slags grov macka Britney åt något senare under eftermiddagen, men det hjälper knappast Britneys älskares höggravida och totalknäckta flickvän hemma i Hollywood.

I går kunde man läsa om hur Lena Ph "charmas omkull" av Greklands sångare Sakis Rouvas. Ja, man undrar hur ska det gå och vilka av de grisrosa hudstövlarna hon ska välja och hur den grekiske charmören ska få Lena på fall?

Ahhhh, hjälp mig, jag är lurad! Ge mig nåd, jag är fast i den här urholkade sexskvallerdjungeln.

"The only way out is through" sjunger Alanis Morisette på sin kommande platta och jag ser ljuset i sexchockstunneln.

Och därmed har jag använt mig av ordet sex blygsamma elva gånger. Tack för mig!

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons