Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogshow i Tällberg

Annons

Från Knätofs till Brodway, heter en ny spännande krogshow, som har premiär på hotell Klockargården i Tällberg den 21 maj. Det handlar om gruppen Swing & Sing från Falun, som bjuder på en resa från bygdens mylla i folkdräkt till kända schlagers genom tiderna.

Det hela slutar med en färgsprakande show, med melodier hämtade från kända Broadway-uppsättningar.

Bakom krogshowen i Tällberg, som spelas för ätande gäster, står Swing Models med Eva Sundberg och Pigge Hesselman från Falun.

Eva har plockat fram låtarna och musiken, tillsammans med kapellmästaren Ingemar Ihlis från Gagnef, medan prat-texterna producerats av Pigge Hesselman.

Krogshowen är inledningen på Klockargårdens satsning på Kultursalong och nöje.

- Vi fick förfrågan från Klockar-Pelle Sandberg på Klockargården i somras om vi ville sätta upp en krogshow, och på den vägen är det, berättar Pigge Hesselman.

- I oktober började vi planera, nu är vi framme vid målet, det känns otroligt spännande.

- Det här är den största satsning vi gjort, det är en påkostad show med mycket glitter och glamour, avslöjar Pigge Hesselman.

Showgänget består av Viktor Ihlis, Gagnef, Albin Glad, Falun, Maria Kallin, Borlänge, och Sofia Schnaeberger från Falun.

I baletten medverkar Kitt Nehag, Lina Lundin, Michaela Lööf. Martina Stenkvist och Maelona Williams. Kapellmästare är Ingemar Ihlis.

Den 20 maj är det stor VIP-kväll med inbjudna gäster och dagen efter är det premiär.

Tio föreställningar väntar, med final den 13 augusti.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons