Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristian Luuk stannar på SVT

/

Annons

Efter succén med Melodifestivalen har det varit en dragkamp om Kristian Luuks tjänster mellan SVT och TV4. Och det var SVT som kom med det bästa erbjudandet.

Inget gammalt groll

- Förslaget känns som en bra ram för de närmaste åren, säger Kristian Luuk och betonar samtidigt att det inte var något gammal groll med TV4 som fick honom att bestämma sig.

Istället var det möjligheten att få göra nya saker som fick Luuk att besluta sig för att bli SVT-profil efter sommaren.

- Jag ska få göra flera olika grejer, det kan bli allt möjligt, säger han.

Han är redan klar som värd även för nästa års Melodifestival. Men exakt vad det är för andra program det handlar om vill Kristian Luuk inte avslöja. Inte heller exakt hur länge överenskommelsen med SVT gäller, mer än att det handlar om flera år.

Kan det bli både humorprogram och samhällsprogram?

- Ja, jag ska jobba med båda de två typerna av program. Jag har ett par förslag som ligger och bland dem finns också smalare grejer.

Tidigare har du sagt att du inte vill göra fler talkshows.

- Jag vet, men det är något vi pratar om också. Fast att göra en ny talkshow är inte vad som ligger närmast just nu.

Pluggar SVT-hjältar

Kristian Luuk har synts i tv-rutan i över 10 år. Resan har gått från "Knesset" i ZTV, via egna talkshowen i TV4, till att guida en miljonpublik genom den svenska melodifestivalturnén i SVT.

- Jag har blivit mycket säkrare nu. Att jag fick göra sådan jättestor liveshow som Melodifestivalen var jättekul och det är jag verkligen taggad över att få göra om nästa år igen, säger Kristian Luuk och berättar att han beställt hem videoband med gamla SVT-hjältar.

Han tänker studera och låta sig inspireras av Ulf Elfving, Fredrik Belfrage, Jonas Hallberg och - Lennart Hyland förstås.

Har du blivit mer folklig?

- Nej, det tycker jag inte. Men i Melodifestivalen filade jag kanske ner några sidor lite.

Hur vill du att tittarna ska uppfatta dig?

- Det var en kille som sa: "Det är så bra med dig Kristian. Man känner sig trygg med dig som programledare och samtidigt kan vad som helst hända". Det var en fin komplimang, tycker jag.

TT Spektra

Mimmi Fristorp

Mer läsning

Annons