Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver att Dellefors avskedande utreds

Annons

Utan att ange någon orsak avskedades Margareta Dellefors vilket i sig strider mot lagen om anställningsstrygghet.

- När vi i ett brev till Föreningen Dalhallas Vänners ordförande Lena Hjelm Wallen önskat ett extra medlemsmöte för att få klarhet i vilka skäl styrelsen hade för att avskeda Margareta Dellefors, har vi inte fått något stöd. Vi har då bett att få ut en medlemsmatrickel för att själva kalla till ett möte.

- Lena Hjelm Wallen har så sagt att vi inte kan få ut en medlemsmatrickel, vilket är märkligt eftersom andra föreningar och sammanslutningar, till exempel Frimurarna, inte har hemliga medlemsregister, säger Noomi Lindberg.

- Även Datainspektionen anser det vara konstigt att använda personuppgiftlagen på detta sätt. En ideell förening bör präglas av öppenhet, menar hon.

- Situationen i dag är en fullständig katastrof. Vi kräver en anständig behandling av Margareta Dellefors som avskedades genom ett brev insmuget i brevinkastet i lägenheten i Stockholm, en fastighet med portkod. Personen som gjorde detta var alltså för feg att ringa på dörren och överlämna brevet personligen.

- Om tio procent av medlemmarna, eller mera vill ha ett extra medlemsmöte måste ett sådant genomföras. Vi uppmanar alla medlemmar genom en annons att ta kontakt med någon av kontaktpersonerna i föreningen. Det blev en nödvändig lösning när vi inte fick ut medlemsregistret, säger Noomi Lindberg.

Vid årsmötet i maj beslöts att en opartisk grupp skulle utreda Margareta Dellefors ställning som konstnärlig ledare och deras resultat ska presenteras vid nästa årsmöte, men Noomi Lindberg med flera anser detta bör utredas snabbare.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons