Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort och gott från Bergmans värld

Annons

Sorry, mina barn, men det här måste skrivas i hundraåttio. Spalten skulle ha lämnats till redigeraren redan för ett par timmar sen, och redigerare ska man hålla sig väl med, så därför får veckans tankar gå till historien som krönikan om ditt & datt.

Jag känner skuld, jag känner mig som en dålig människa, fast jag ingenting illa gjort.

Marianne Faithfull, hon som hittade listorna med Stones-låten "As Tears Go By" och sedan comebackade på "Broken English, sa så.

Det kunde lika gärna ha varit mina ord. Jag har skeppat iväg trettiotre cd-album, bland annat två Costello-plattor, till en begagnatbod på nätet och jag känner obeskrivlig tomhet. Som om jag valt bort mina bästa vänner.

Och först sa Jan O Karlssons "den där jävla Texasgubben" om George W. Bush, sen röt Magnus Normans "apjävel, idiot och pucko" till en av sina motståndare i Paris-tennisen. Och folk kallar oss svenskar lagom...

Läsare mejlar och säger att jag verkligen missade nåt i lördags. Jakob Hellman, popundret som en dag bara steg upp ur det stora havet och tog med oss på en oförglömlig tripp, spelade i Falun och det var bitvis helt fantastiskt. Själv satt jag på officinen och skrev, skrev lite till och skrev tills dess att fingrarna blödde.

Vem sa att livet är rättvist?

Difgård, vän och fotograf, säger sig ogilla Nikon-kameror. Förstår honom inte. Många säger att den typen är canon.

Och i dag är humorn lite göteborgskt dryg.

Men vad kan ni begära av mig, eder hårt arbetande spaltmakare, som har två långa månader kvar till semestern?

Då, under mina fem veckor i frihet, ska jag pyssla med det som är en mänsklig rättighet, att göra ingenting.

Annars måste sommarvikarier som lyssnar på Lou Reed och motown-pop bara vara heljusta.

Blaskigt automatkaffe är vårt hantverks drivmedel, anser sportredaktör Josefsson i ett mejl. Han glömde att nämna Novalucol.

Du har sett "Matrix Reloaded", kan du berätta för mig vad den handlar om? Efter två biosittningar greppar jag den inte. Kan vara ett friskhetstecken.

"American Music vol. 1", blandtejp inspelad av konnässören Porshage, innehåller, bland annat, The Maverics, Mike Henderson, The Hollisters, The DeRailers, Cigar Store Indians. Ofattbart underbar lyssning på balkongen.

Och till sist vill jag bara påminna dig om att allt handlar om att vara försiktig därute. En ny dag kommer alltid. Det säger Jack Killian i varje avsnitt av "En röst i natten".

Energi:
Kent (svensk rock’n’roll).


Oenergi:
3–3 mot AIK (Djurgården borde givetvis ha vunnit derbyt i måndags).

Mer läsning

Annons