Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontaktnätet firar trettio med konsert

Annons

Mattias är en av många som jobbat inom Kontaktnätet - riksorganisationen för ideella kulturföreningar. Kontaktnätet har funnits i 30 år och i dag firas det lite extra med seminarium och konsert i Avesta.

I Kontaktnätets stora föreningsväv ingår bland annat musikföreningen G-sträng i Avesta. Under eftermiddagen håller Kontaktnätet ett seminarium i Qlturhuset om musikföreningsliv och på kvällen blir det konsert med Mattias Alkberg BD. Förband är det lokala bandet Liquidmousetrap.

- Vi har bland annat skickat inbjudan till politiker och tjänstemän i länet. Det blir intressant att se hur många som kommer, man är ju alltid lite orolig. Om det blir dålig uppslutning vittnar det om bristande intresse, säger Tommy Forsell på G-sträng.

- Vi ser det här som ett slags demonstration för att skapa förståelse för att musikarrangemang inte bara handlar om att hålla kidsen lugna. Det handlar om samhällsvinster i ett större perspektiv och att få i gång en entreprenörsanda, säger Tommy.

Seminariet som hålls under eftermiddagen kommer att utgå ifrån den nyutkomna antologin Respekt för rötter som Kontaktnätet varit med och tagit fram.

Mattias Alkberg BD har ett förflutet som föreningsmänniska i Norrland och intervjuas i boken.

- Antologin innehåller en hel del nyttiga saker, en del statistik på hur mycket pengar som går till musikarrangenmang i kommunerna som man kan använda sig av. Ett kapitel handlar om den feministiska föreningen She's got the beat i Umeå och ett annat om Hultsfredsfestivalen, säger Tommy Forsell.

Kontaktnätets jubileumsturné går genom hela landet, från Växjö till Skellefteå.

Fotnot: I morgon kväll blir det mer pop på Qlturhuset. Då kommer det legendariska bandet Svensk pop till Avesta.

Förbandet är från Avesta och heter Sylvester.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons