Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst i naturens rum

/

Annons

Längre ner i ravinen finns gymnastikskor utplacerade, slarvigt och med oknutna snören. Konstnären Birgitta Steger vill säga något om klass och konsumtion.

- Allt det är skor som skulle slängas. Men det är ju inget fel på dem? Sedan säger skor väldigt mycket om ägaren. Vilka slags skor man har och hur man använder dem.

Även Petter Börjesson är inne på konsumtionstemat. I klädd clownnäsa gör han rollen som Teo Green, nasaren som kan sälja det mesta. Till och med skogen. Vid sin disk bjuder han ut skogscertifikat som intygar att användaren varit i naturen. Det går också att köpa världens dyraste kotte.

- Jag vill visa vad som händer när allt är till salu. Det är det utvecklingen vi är på väg mot nu, i viss mån är vi redan där.

Fler konstverk finns att upptäcka. I skogspartiet vid älven gömmer sig Anders Rundqvists bäverminnen - trästycken täljda efter bävertänder, Ynge Mauritssons tänkvärda ord skrivna på träd,

Kerstin Bergmans Livets sköra röda tråd som löper genom skogen och Margareta Marjetas speglar.

På en rektangulär, mattsvart yta ligger spegelbitar utplacerade. En och annan sitter också runt omkring på träd och stubbar. Naturen får fler dimensioner.

- Jag tänkte på en vattenspegel, en reflekterande yta där vi kan se oss själva men också naturen omkring oss på ett nytt sätt. I staden är det självklart att vi är omringade av glas och speglar. Förhoppningsvis kommer besökarna att stanna upp och fundera på naturen vi har omkring oss.

Fakta:

Konst Gagnefs kyrkby

SAMSPRÅK

Anders Rundqvist, Margareta Marjeta, Birgitta Steger, Petter Börjesson, Ynge Mauritsson, Kerstin Bergman

30/6-8/7

Följ skyltar från Ottilia Adelborgmuseet

Konstnärerna finns på plats för att visa sina konstverk under hela veckan.

Mer läsning

Annons