Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompetent tråkblues

Annons

Under lördagskvällen var det något av en nostalgikväll på Harrys i Falun då den forna Manfred Mann-sångaren och tillika sextiotals-ikonen Paul Jones var på besök tillsammans med blues-gitarristen Dave Kelly.

Efter avhoppet från Manfred Mann, och några framgångsrika år som soloartist, startade Paul Jones gruppen Blues Band tillsammans med just Dave Kelly - som under tre decennier spottat ut sig en ordentlig arsenal skivor.

Till Falun kom de dock utan deras Blues Band, och duon var istället uppbackade av den namnstarka trion Little Mike, Micke Finell och Ingemar Dunker. Trots (eller kanske på grund av) att herrarna varit med i matchen under så pass lång tid är det dock ingen särskilt upphetsande tillställning.

Visst, bandet låter förvisso bra och visar prov på skicklig instrumenthantering. Dave Kelly vet hur man hanterar bluestolvan, Paul Jones har fin känsla med munspelet och Ingemar Dunker bevisar att pukor är ett överskattat tillskott i trumsetet. Men tyvärr består den timmeslånga konserten av gubbig, förutsägbar och traditionell tråkblues. Låtarna, med dess begravningstempo, är genomgående intetsägande och riktigt tråkiga.

Det som räddar den rutinartade konserten från att bli en enda stor gäspning är några försvinnande få upptempo-låtar, Paul Jones inbjudande och småroliga mellansnack samt bassisten Little Mikes supercoola attityd.

Hade musiken haft samma uppsyn som Mike hade det kunnat blivit en riktigt trevlig kväll. Tyvärr lämnar man istället lokalen med en känsla av att vissa kanske borde lägga av medan de är på topp.

TOBIAS ANDERSSON

Mer läsning

Annons