Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockar Per har gjort sitt

Annons

Lagom till föreningens årsmöte i november har den nytillträdde ordföranden förklarat att han inte står till förfogande för ytterligare ett år i ledningen.

Men, försäkrar han, det beror inte på någon schism eller andra motsättningar inom styrelsen som tvärtom fungerat mycket bra.

- Det uppdrag jag fick, att förändra och förnya, har jag redan utfört. Jag är entreprenör, inte någon som ska förvalta, därför är det dags för någon annan att träda in, förklarar Sandberg som även för egen del säger sig vara förvånad över att han redan gjort sitt.

- Jag trodde att det skulle bli en längre och tuffare process, säger han.

Leksands förre kommunalråd Bertil Daniels är en av flera färgstarka ledamöter i Himlaspelets styrelse. Även han tycker att dialogen inom ledningsgruppen har varit positiv och han ger en kompletterande förklaring till Sandbergs avhopp.

- Han har mycket omkring sig med företaget som ska byggas ut och allt. Det är tråkigt att han slutar för han har gjort ett jättebra jobb, säger han.

Enligt Daniels har Sandberg varit idérik, konstruktiv och lagt en god grund att jobba vidare utifrån, men själv är han inte beredd att ta över.

- Nej, jag har också för mycket annat och det här är inget lätt uppdrag, inget självspelande piano vilket flera före oss tvingats konstatera. Himlaspelets innehåll räcker inte till för att locka publiken, hela arrangemanget måste göras attraktivare, fortsätter han.

Sandberg tog över styret efter Kjell Andersson som var ordförande från 1996 till 2001. Andra namn inom styrelsen är till exempel Orsas kommunalråd Ann Beskow och Leksand/Rättvik Energis förre vd Mats Martinsson.

Frågan är hur avhoppet påverkar Himlaspelet som under de senaste tre säsongerna stabiliserats på en publiknivå kring 4 300 personer (3 000 sponsorbiljetter kan räknas bort från det goda publikåret 2001).

I en EU-ansökan som behandlas just nu skriver organisationen "Dalaspelen" (paraplyorganet för Himlaspelet, Ingmarsspelet och Skinnarspelet) att målet är att fördubbla antalet besökare fram till år 2004.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons