Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk musik i systerfestival till Peace & Love

Peace & Love utökar och ger den klassiska musiken en egen festival.
Tvådagarsfestivalen Peace & Lovestrings vill locka en ny publik till den klassiska musiken.

Annons

I början av juni, helgen den 8-9 har den klassiska festivalen premiär i Borlänge. Missionskyrkan blir inomhusarena, eventuellt ska en utomhusscen byggas i anslutning.

– Vi vill erbjuda fler scener, men om det blir utomhus beror på vädret, vi riskerar inte att fina instrument får regn på sig, säger Marc Johnson som är projektledare för festivalen.

Redan klara namn är gitarristen Göran Söllscher, tonsättaren Sven-David Sandström, hornisten Johan Ahlin, pianisten Mats Widlund och violinisten Mats Zetterqvist. Falukonservatoriets kammarorkester är också bokad liksom skådespelaren Stina Ekblad, debattledare blir Göran Greider. Runt 900 biljetter ska släppas till festivalen.

I år hålls den traditionella Peace & Love-festivalen mellan den 26 och 30 juni, och det är inte omöjligt att den klassiska musiken hörs även under ordinarie festival.

– Vi ändrar inte inriktning på den ordinarie festivalen. Alla kommer att känna igen sig, men det är möjligt att vi flyttar in några klassiska inslag, säger Marc Johnson.

Mer läsning

Annons