Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent blandade och gav

Annons

Kent

Kalas, Säter, fredag 2 augusti

scen 1

Kent har släppt sitt absolut bästa album hittills i år och vet om det själva. Därför gör de inte som de flesta band brukar göra, det vill säga öppnar med några nya sånger för att sedan gå vidare och avsluta med idel säkra gamla kort. Kent fördelar i stället sina nya låtar relativt jämnt genom sitt en timma långa set.

I alla fall så gjorde de det i Gävle på torsdagkvällen.

I Säter hinner jag tyvärr bara avnjuta öppningen med "Sundance Kid" och den skönt rullande singelsången "Kärleken väntar" plus en äldre b-sida och Pärlor. Sedan havererar datorn och det mesta blir kaos.

Men jag hinner i alla fall se och höra tillräckligt mycket Kent för att kunna konstatera att de tycks trivas och slappna av bättre i campinggrönskans Säter än på grusplanen nedanför Estraden i Gävle.

I övrigt kan jag bara hoppas... hoppas att de i likhet med kvällen innan spelar den gåshudsframkallande Socker där Jocke Berg sjunger om Jesus:

"I en värld av idioter står han först i kön".

Jag kan bara hoppas att de följer upp det numret med "Om du var här", att de gör sin slöbraiga liveversion av Elite, balladen med slidebluesintrot.

Jag kan bara hoppas att Joakim Berg ännu en kväll avslutar ett Kentgig med nya nationaleposet "Sverige", som låtskrivaren själv kallade "en sång om hur konstigt det här landet har blivit".

Jag hoppas också att han själv spelar elgitarr backad av enkelt percussionkomp och lätt stämsång från sin batterist.

Och att den största discobollen vi någonsin sett sedan hissas upp mot scentaket för extranummer som inkluderar "Musik non stop" och.."747".

Nej, förresten, det där sista lär definitivt inte hända i Säter. Det där gällde förstås bara i Gävle. Kent och Thåström har ju som bekant turats om att agera huvudakt varannan kväll under Kalasturnén.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons