Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ken och Smif N Wessun gjorde hiphopfesten

/
  • Tungviktare. Aggressioner, sorger, tunga beat och provokativa svordomar samsas på scenen när Ken framträder.
  • Tungviktare. Aggressioner, sorger, tunga beat och provokativa svordomar samsas på scenen när Ken framträder.
  • Stora, legendariska - men också ett av de för publiken mer okända banden är en av kvällens två huvudakter Smif N Wessun,

Annons

Inställda Medina och Block 44 ersätts oväntat av Organism 12, viket både han och publiken verkar tacksamma för.

Maskerade och aggressiva Follow him to the end of the desert från Gagnef, känns hemmagjort spännande med megafon-rap, öronbedövande beat och en elektrisk trumma.

Prop Dylan från Borlänge ger lite senare en tät spelning – en av de bästa någonsion, om man får tro honom själv. I grön huvudduk är han lika stabil som de intensiva beaten han rappar till, och avslutningen "Can You Imagine" gör det fulländat.

Stora, legendariska – men också ett av de för publiken mer okända banden är en av kvällens två huvudakter Smif N Wessun.

Lekfullt och med avslappnad attityd levererar duon från New York låg basgång och softa saxofoner. Den unga okunniga publiken är med på noterna trots att nostalgiska hits som "Bucktown" och "Timz n hood chek" från albumet "Da shinin" från 1995 dominerade spelningen. Trots tillbakablickande låtval finns ingen anledning att klaga. Det är stort att New York-bandet överhuvudtaget tagit sig till Borlänge.

Sist ut är Ken och det är nu golvet förvandlas till studsmatta. Efterlängtad och het öser han ur sig aggressioner och sorger med tydlig attityd. Beatet är tungt och basen brutal.

Provokativa svordomar och anspelningar på sex vägs upp av låtar fyllda med djup och allvar. Avslutar gör han och mannarna ändå stadigt med låtar som "Cutta dom" och "2000-talet".

Ett fett hiphopjam till trots, så tar tröttheten över efter många timmars stående. Arrangörernas regel utgång = hemgång utgör en negativ aspekt av ett annars schyst jam. Stämpelsystem? Ja tack.

Mer läsning

Annons