Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kate Beckinsale pussas på arbetstid

Annons

Kate Beckinsale fick sitt stora internationella genombrott i jättespektaklet "Pearl Harbor". När den engelska skådespelerskan beskriver sin insats i "Om ödet får bestämma" låter det mer som om den var en film i hennes smak.

- Jag spelade in den och "Pearl Harbor" under samma period. Det var två så skilda saker man kan tänka sig. Jag är van att arbeta med mindre filmer, där man hela tiden har en närkontakt med projektet. "Om ödet får bestämma" var en sådan inspelning. Medan "Pearl Harbor" var det största jag någonsin varit med om. Det var som en maskin när man blir tillsagd vad man ska göra och då är det bara att lyda order, säger hon.

Men hon tycker att "Pearl Harbor" var en intressant upplevelse det också.

- Jag brukar likna mitt jobb vid att träna på gym; man måste ändra träningsprogrammet emellanåt för att hålla musklerna i trim.

"Om ödet får bestämma" håller ett högt tempo med kvick dialog, och handlar om ett par (Beckinsale och Cusack) som krockar med varandra på ett varuhus och bestämmer sig för att ta en kopp kaffe tillsammans. När de skiljs efter ett par timmar i varandras sällskap, byter de inte telefonnummer, i stället låter de ödet bestämma om de ska ses igen.

- Jag tycker att filmen är bra för att den inte är komedi på det där sliskiga sättet, säger Kate Beckinsale. John är bra på att vara lite ironisk och ta komedi från en annan vinkel. Jag gillar också lite vriden komedi, så tillsammans var vi ett bra par.

Tror du på ödet?

- På ett sätt gör jag nog det. Som människa vill man gärna tro på att vi har en fri vilja som individ och att vi kan styra allting själva. Men jag tror att det finns en högre makt, Gud eller vad man väljer att kalla det, som ansvarar för hur saker och ting faller på plats.

Kate Beckinsale har i flera år varit etablerad som skådespelerska både i film och på teaterscenen i hemlandet Storbritannien. In i det längsta försökte hon undvika Hollywood.

- Jag var rädd innan jag kom till Los Angeles, förklarar hon. Jag trodde att så fort man stigit av flygplanet skulle man bli tvungen att plastikoperera sig för att få jobb. Men så var det inte för mig. Som tur var har jag blivit accepterad för den jag är.

Kate har en liten dotter, Lily, som fyller tre i januari.

- Det som är bra här är att det inte regnar så ofta, så min dotter kan leka utomhus. Och det är nära till stranden. Men jag kör inte bil, och då är Los Angeles nästan omöjligt.

Hemma kommer dock alltid att vara London.

- När jag är borta från England saknar jag min mamma och familjen. Och så vill jag bo i mitt hus med min pojkvän och dotter.

Kate är tillsammans med den walesiske skådespelaren Michael Sheen sedan sju år tillbaks.

Kate ler och berättar att dottern har en mycket bestämd uppfattning om vad mamma arbetar med.

- Hon ser bilder på mig tillsammans med en massa olika män, och nyligen förklarade hon bestämt att "min mamma pussar pojkar och har fin makeup", det är hennes föreställning av hur jag försörjer oss. Vilket på sätt och vis är en helt rättvis beskrivning.

I sin nästa film, "Laurel Canyon", kysser hon både män och kvinnor.

- Jag kysser i princip alla i hela filmen, skrattar hon. Bland andra Christian Bale och Frances McDormand. Men det är roligt, i vilka andra jobb får man göra sånt? (PM)

JOHANNA JUNTUNEN MONIKA AGORELIUS

Mer läsning

Annons