Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisshow med självironi

Annons

7 500 personer njöt av två fina föreställningar vid Olnispagården och de ångrar sig nog inte.

När dessutom den svenska sommaren var som bäst var det bara att hänga på den spelglädje som alla medverkande skickade ut från scenen över publikhavet. Man förstår Lotta Engberg då hon säger att det här är så roligt att det är riktigt tråkigt att turnén nu närmar sig slutet.

Diggiloo bjöd på en salig blandning av sång och musik, kryddad med Thomas Petterssons kluriga funderingar om både hormoner och åldrande. Artisterna driver också glatt både med sig själva, med varandra, med nöjesbranschen och inte minst med skvallerpressen.

Showen är både rolig och genomtänkt. Oftast är det ett högt tempo i hitparaden, men det finns också lugnare partier då publiken får möjlighet att hämta andan och komma i en lugnare stämning. Och även sjunga med i allsång.

Men vem är då bäst, kanske någon undrar? Den frågan är omöjlig att svara på. Men visst är Christer Sjögrens röstresurser imponerande då han i Ol' man river sjunger så djupt att han närmar sig vänstra gavelbrädan på pianoklaviaturen, långt ner i de djupaste källarvalven.

Här finns även Sanna Nielsen med sin kristallklara röst, som en gnistrande klar och porlande fjällbäck utför Hemfjället.

Lasse Holm gör själv ett imponerade jobb som ledare för showen med stark uppbackning av rutinerade artister som Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen.

För den ungdomliga biten svarar Fame (Jessica och Magnus), Andrés Esteche, Andy Foster och tv-kändisen Agneta Sjödin. Alla sjunger utsökt och Agneta klarar sångerskedebuten med glans.

Showen backas upp av ett mycket bra band - hör bara trumpetaren Magnus Johansson - och för den lokala Tonica-kören är det förstås årets höjdpunkt att få uppträda inför en jättepublik och höra kapellmästare Holm ösa beröm över kören och dess ledare Tore Lispa.

Sommarens Diggiloo lämnar inte mycket mer att önska, men i publiken satt Björn Skifs och njöt av showen.

Han hade förstås suttit som en smäck även på Diggiloo-scenen med sin superpsalm "Håll mitt hjärta" och allt annat som han kan som entertainer. Eller hur, Lasse Holm? Det kanske är en idé för 2006...

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons