Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen om finalplatser i Nyköping

/

Annons

- Jag VILL verkligen till finalen, säger Jessica Andersson, men jag tror inte att någon vågar tro att de ska vinna på lördag. Det kommer att bli jättetufft.

I och med att Andra chansen uppgraderats till en "riktig" deltävling i Melodifestivalen har också temperaturen kring tävlingen stigit väsentligt. Men att det skulle bli så rafflande som startfältet nu vittnar om hade troligen inte ens SVT vågat hoppas på.

Uppdelat som i ett sportslutspel med kvarts- och semifinaler ställs Magnus Uggla mot Nanne Grönvall, Sonja Aldén mot Uno & Irma, Sanna Nielsen mot Jimmy Jansson och Jessica Andersson mot Elin Lanto. Vinnarna i de två första matcherna ställs sedan mot varandra i semifinal, liksom de två semifinalisterna på den undre halvan.

Särskilt stort intresse tilldrar sig matchen mellan giganterna Uggla och Nanne, båda storfavoriter i sina deltävlingar men utslagna av yngre artister. Eftersom de möts redan i kvartsfinal står det klart att endast en av dem har chans att gå till finalen i Globen den 10 mars.

Minst en av årets fyra jokrar missar den stora finalen. För även om både Magnus Uggla och Uno & Irma vinner sina kvartsfinaler, så möts deras låtar "För kung och fosterland" samt "God morgon" i den ena semifinalen. Särskilt för Uggla vore det nog en rejäl missräkning om han förlorar.

Om det är veteraner som tävlar på ena halvan så är det ungdomligare i de andra två matcherna - även om det finns en hel del schlagerrutin.

Jessica Andersson möter Elin Lanto, och då de båda har poppiga låtar kan det säkert bli en hård kamp bland de yngre tittarna.

I den andra kampen möter folkkära Sanna Nielsen nyblivna schlagerpappan Jimmy Jansson. Sannas "Vågar du, vågar jag" är en jätteschlager av Carolaformat och hon kan nog sägas ha en liten fördel mot Jimmy Janssons lättuggade "Amanda", men man ska heller inte underskatta den forne "Fame factory"-favoritens popularitet i det yngre lägret - minns bara "Idolernas" skräll i Örnsköldsvik för ett par veckor sedan.

TT Spektra
/Daniel Åberg

Matchfakta / andra chansen:

Så här går det till:

I varje match sjunger de två artisterna sitt bidrag. Därefter röstar tv-tittarna fram en vinnare som går vidare. Först därefter fortsätter tävlingen med nästa match. Den som vinner match 1 här nedan möter vinnaren i match 2 i semifinal. Följaktligen möter vinnaren i match 3 vinnaren i match 4.

Det är bra två röstnummer som gäller. Låt nummer 1 i varje match har nummer 099-239 01 och låt nummer två 099-239 02.

Fakta/ Här är matcherna i den första omgången:

Match 1: Elin Lanto: "Money" mot Jessica Andersson: "Kom"

Match 2: Jimmy Jansson: "Amanda" mot Sanna Nielsen: "Vågar du, vågar jag"

Match 3: Uno & Irma: "God morgon" mot Sonja Aldén: "För att du finns"

Match 4: Nanne Grönvall: "Jag måste kyssa dig" mot Magnus Uggla: "För kung och fosterland"

Mer läsning

Annons