Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julstämning med Sanna

/

I 15 år har hon stått i rampljuset och inte mindre än sex gånger har hon tävlat i Melodifestivalen. Men det är första gången Sanna Nielsen gör sin egen julkonsert. I kväll kommer hon till Mora kyrka.
– Jag har faktiskt längtat efter det här, säger Sanna till DT Nöje.

Annons

Sanna Nielsen slog som 11-åring igenom med svensktoppsettan Till en fågel. I år har hon firat 15-årsjubileum med konserthusturné, en fjärde plats i Melodifestivalen, nya skivan Can't Stop Love Tonight och så nu - en egen julkonsertturné. I kväll sjunger hon i Mora kyrka och på fredag kommer hon till Grangärde kyrka och bland annat får hon förstärkning av Mora Kammarkör och Grangärde och Säfnäs kyrkokörer.

– Jag har faktiskt längtat efter det här. Jag har gjort julkonserter i olika konstellationer, bland annat med Kalle Moraeus och med Shirley Clamp och Sonja Aldén. Och inget ont emot det man gjort tidigare. Men det är lite speciellt att ha byggt hela konserten själv utan att kompromissa. Då blir man extra stolt.

Som komp på årets julturné följer gitarristen och sambon Joakim Ramsell. I enkel och avskalad sättning där Sanna själv sätter sig vid pianot ibland riktar de helt in sig på att spela i kyrkor.

– Det passar så bra till det avskalade rena med akustiken och stämningen. Man har ju redan 50 procent av stämningen bara när man kommer in i kyrkan. Så det var ett naturligt val till den här turnén, säger Sanna.

Julkonserten kommer förutom de klassiska jullåtarna även att innehålla andra nummer från karriären.

– Det blir sådant som jag gillar och sådant publiken gillar att höra av mitt eget material och några melodifestivallåtar. Det blir även en och annan favorit av andra artister. Framför allt blir det intimt, nära och avskalat. Det är det stora med min konsert. Att göra låtarna med bara ett instrument. Så som de kanske skrevs från början. Det är ju lite så, att en bra låt är alltid bra låt.

Förra året besökte Sanna Nielsen Lugnet till sammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén. Och så firade hon faktiskt jul i Dalarna, i sambons familjs stuga.

– Ja, vi var i Rättvik förra året ja. I år åker jag till familjen i Skåne. Vi gör vår sista konsert den 18 december.

Mer läsning

Annons