Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jones drog rekordpublik

Annons

Augustikonserterna på Hildasholm har förutom god musik visat upp en verklig palett över utomhuskonserternas vedermödor vad avser yttre störningar. Kanske blev den komplett i och med de dubbeldäckare som uppvisningssurrade ovanför publiken i lördags - pausen prickades i alla fall in så att kyrkklockorna klingade då.

Säsongsrekordet för publiktillströmning slog konserten med Ann-Kristin Jones (från Bodlindor i Leksand), Rasmus Ringborg och Therese Helgesson och den nådde nästan samma höga musikaliska nivå som de tidigare.

Ann-Kristin Jones visade genomgående en fin expressivitet - det blir alltid intressantare när sångkonstnärer tydligt visar hur mycket de tror på vad de framför. Romansen Kyssande vind var ett sådant exempel.

Jones har en stor och märgfull stämma, och ett mycket tilltalande lågt och mellanregister. Det var inte bara för att hon hade hemmaplan som Jones fick starkast publikrespons.

Rasmus Ringborg visar inte någon stor personlighet i själva rösten, men var en lättsam och trevlig bekantskap.

Duon ackompanjerades av Therese Helgesson på piano. Hon var mycket ojämn och möjligen nervös. Hennes Intåg i sommarhagen var i det närmaste småspringande och utan den lustfyllda svikt i steget som stycket inbjuder till.

Kvar på näthinnan och ännu ringande i öronen är ändå konsertens avslutning - arior och duetter av Mozart och Rossini.

Också här drevs tempot helt i onödan upp till en nivå där pianisten hade svårt att göra verken rättvisa. Men Ringborg och Jones spelade upp små härliga scener ur Così fan tutte och Barberaren vid Siljan (!). Extranumret ur Don Juan, till svensk text, var mycket njutbart.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons