Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Borgert - ingen kärlekstolk

Annons

Johan Borgert är uppväxt i Falun. Han har sysslat med musik sedan han var liten och blev så småningom frontare i faluindiebandet Scott. Men till slut bröt han sig loss för att göra sologrejer och drog till Uppsala för att studera. I Uppsala började han läsa informationsteknologi och fick möjligheten att designa en jätterobot till robotfotbolls-VM i Japan. Nu är han färdig med både utbildning och nya albumet "Johan Borgert & Holy Madre".

- Jag tycker att det är en skitbra skiva. Jag är otroligt nöjd. Har alltid gjort musik som jag själv vill lyssna på. Det här är min favoritmusik.

Så Johan Borgerts favoritmusik är alltså svensk pop. Han vill helst inte definiera sin egen musik som något annat än just pop på svenska. Texterna handlar om människor och händelser i Johans liv.

- Mina texter handlar mycket om folk som försöker vara häftiga och som jag stör mig på. Men det handlar också om kärlek och behovet av att ha någon, säger Johan Borgert.

- Låten "Jag tror jag heter Daniel i kväll" kom till en kväll när jag cyklade hem från stan och kom att tänka på en kompis som har ett alter ego sådär lite på skoj. Så jag åkte direkt till replokalen och spelade in den. Jag vill gärna göra låtarna på en gång och fullt ut.

Och låtarna kommer till när Johan har som mest att göra.

- Jag får mest inspiration när jag jobbar eller har en massa saker att göra. Som när jag gjorde mitt exjobb i Holland, då skrev jag en massa låtar. Det är först när jag träffar konstiga människor eller är med om skumma eller roliga grejer som jag får något att skriva om. Annars händer det inte så mycket.

Johan Borgert har hittills gett ut två album, två singlar och en EP. Och om allt går som planerat åker Johan och hans band ut på Sverige- och Norgeturné med Florence Valentin i januari.

Johan har spelat på en rad ställen sedan han startade på egen hand. Bland annat på Hultsfredsfestivalen, Debaser, på Uppsalas nationer och på Katalin.

Fotnot: Recension av Johan Borgerts nya platta kommer nästa vecka.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons