Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jill sjunger för Leksand

Annons

Tidningen når Jill Johnson på hennes mobiltelefon vid åttasnåret på torsdagkvällen. Och får nästan genast order om att ringa upp en fast telefonförbindelse i stället. För om hon inte nödvändigtvis vill så behöver Jill Johnson inte bo på hotell när jobbet någon gång emellanåt för henne till Siljanstrakten eller Sälenfjällen. Och inför eftermiddagens kyrkokonsert i Leksand passar sångerskan på att hälsa på och natta över hos goda vänner i Mora.

Vad ska ni hitta på i Leksand i kväll egentligen?

- Det är så spännande för det enda vi vet är att det blir ett blandat program. Och att det är en helt fantastisk kyrka. Jag och Tommy ska väl göra några låtar ihop, och så ska jag göra någonting med en kör från Siljansnäs, men annars vet jag faktiskt inte så mycket.

Vad blir det för låtar när du och Tommy Nilsson sjunger tillsammans?

- Vi ska göra en låt som en av arrangörerna föreslog, en Michael Bolton-låt. Men jag vill inte avslöja vilken, det får bli en hemlighet.

- Själv har jag valt två vackra ballader från mitt senaste album. Men jag kunde ha valt någonting rockigare för det här har verkligen vuxit. När de ringde mig lät det som om det skulle bli en liten intim grej, men nu har det svällt ut till full rocksättning och kör och allt möjligt. Det är jätteroligt.

Har du sjungit med Tommy Nilsson tidigare?

- Jag känner honom sedan många år. Och han är helt underbar att ha att göra med. Vi har inte jobbat jättemycket tillsammans, men min man har spelat med Tommy i många år och det är mest genom honom jag känner Tommy. Och vi har gjort några spelningar och enstaka låtar ihop tidigare, det har vi.

Förutom Jill Johnson och Tommy Nilsson medverkar även Lasse Björk, Putte Snitt, Johanna Dahl, Henrik Alinder samt Siljansnäs vokalensemble i det musikprogram som framförs i Leksands kyrka. "I tider av ljus" kallar regissören Eric L:son Johnson konserten, och den blandade ensemblen spelar under ledning av kapellmästare Jan Sjönneby.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons