Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica osäker på cup-upplägget

/

Annons

Efter förra årets fiasko, då den forna Melodifestivalvinnaren med Fame 2003 bara kom femma i sin deltävling och missade finalen i Globen, är det en revanschsugen artist som äntrat schlagerhotellet i Nyköping.

- Jag VILL verkligen till finalen, säger hon, men jag tror inte att någon vågar tro att de ska vinna på lördag. Det kommer att bli jättetufft.

Jessica Andersson ställs mot Elin Lanto i sin kvartsfinal. Det är långt ifrån något drömscenario då de båda har Rickard Engfors som stylist för sina framträdanden.

- Nej, det här var inte Rickards önskescenario, och inte mitt heller. Elin är som en fräsch fläkt i den här tävlingen, och jag tror att hon blir jättesvår att vinna mot. Men vi har väl lite olika publik, så det är svårt att sia om hur det går. Men helst vill jag ju inte tävla mot någon, jag hade ju velat gå direkt till finalen. Men nu är det som det är.

I intervjuer inför förra årets Melodifestival pratade Jessica Andersson om sitt kommande soloalbum. Men efter den blygsamma placeringen frös det inne. Tills nu vill säga, för hur det än går på lördag med låten "Kom" så ska det komma ett album i maj.

- Ja, tanken var att det skulle komma en skiva förra året, och visst hade det delvis med placeringen att göra att det inte blev så. Skivbolagen prioriterar dem som går till final, men vi hade faktiskt inte så många låtar klara heller, så det kändes rätt naturligt att skjuta på det. Och när det blev klart att jag skulle vara med i festivalen i år så sköt vi på det ytterligare.

Förseningen innebär att även förra årets schlagerlåt "Kalla nätter" hamnar på nya skivan.

- Det är tänkt att samma gäng som skrivit min låt i år, där bland annat Rob 'n' Raz ingår, ska göra några fler sånger till mig. Så albumet är långt ifrån klart, men vi sätter igång igen efter Melodifestivalen, säger Jessica Andersson.

TT Spektra

Daniel Åberg

Mer läsning

Annons