Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica Alba superhjälte på nytt

/

Annons

I "Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer" som har svensk premiär nu på fredag den 24 augusti får superhjältekvartetten en ny fiende - en glittrande rymdvarelse som far fram på en surfbräda och orsakar förödelse över hela världen. Men är han ond, eller har han en dold agenda?

Jessica Alba, Ioan Gruffudd, Chris Evans och Michael Chiklis är tillbaka som superhjältarna, liksom Julian McMahon som deras dödsfiende Dr Doom.

Silversurfaren, det är en karaktär helt skapad i datorn.

Jessica Alba återfinns gång på gång på listor över världens sexigaste kvinnor. Och i den nya Fantastic Four-filmen är hon naken - eller?

- Nej, jag har aldrig varit naken på film. Visst ser det ut i filmen som om jag är det, men jag hade faktiskt en hudfärgad kroppsstrumpa på mig. Den gick nedanför mina knän, och jag var aldrig det minsta naken, säger hon och skrattar.

Härom året stämde Alba Playboy för att tidningen haft en bikinibild av henne på omslaget och antytt att hon var mer naken inne i tidningen. Det tyckte hon var att gå för långt, men hon har inget emot att vara omslagsflicka för herrtidningar.

- Det är bra marknadsföring. Jag ger intervjuer även för damtidningar och ungdomstidningar, men det är det jag gör för herrtidningarna som får störst genomslag. Sen får man ta att dom ibland skriver det dom vill, oberoende av vad jag har sagt. Jag kan inte oroa mig för mycket över det. Det är viktigare att försöka vara en bra människa, säger hon.

I nya filmen jagas Fantastiska Fyran av kändispress. Finns det likheter med hennes eget liv? Nja, inte riktigt, hävdar hon.

- Sue är en vetenskapskvinna som har blivit offentlig superhjälte. Hon har inte bett om det här. Jag har själv valt att bli skådespelare, och jag vet att sådan här uppmärksamhet kan bli en följd av det. Däremot har jag valt att aldrig tala om privatliv. Det är ett bra sätt att hålla balansen.

Alba är en rätt liten tjej, inte riktigt av superhjältestorlek (om det nu finns någon sådan). Hon säger att hon alltid jobbar med att hålla sig i form, även när hon inte behöver det för en filmrolls skull.

- Det är det bästa sättet att hålla sig borta från högt blodtryck och hjärtproblem när man blir äldre. Jag kör med work out tre-fyra dagar i veckan, och jag ser till att jag äter ordentligt.

Och om hon själv skulle få välja en superhjälteegenskap, vilken skulle det vara?

- Det skulle vara riktigt coolt att kunna flyga.

TT Spektra

Gunnar Rehlin

Mer läsning

Annons