Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerry Williams tar en repa till

Annons

Bandet har börjat repetera "Jerka", som den ska heta, på Göta Lejon i höst, men ännu har inte huvudpersonen själv varit med.

- Men det är ju det man har i skallen hela tiden. Jag lirar ju med bandet i sommar för att hålla ihop det inför showen.

Jerry Williams själv vill inte kalla det musikal.

- Det är mer som en pjäs och ett gig i samma. Det handlar inte egentligen om mitt liv, men en del gemensamma drag kan finnas, säger han.

Han har hållit på länge, Jerry Williams. I år är det 38 år sedan de första karakteristiska stegen på en scen. Med nya plattan "Sweet Sixty" har han gått tillbaka till rötterna.

- Jag brukar säga att soundet har blivit lite skitigare, säger han med ett leende och slänger av sig skinnpajen på en stol. Självklart har han kommit till vår träff på hojen.

Med "skitigt" menar han att de elektroniska hjälpmedlen till stor del har försvunnit och att plattan spelades in live. En handfull nyskrivna låtar samsas med kanske lite oväntade låtval. Här finns versioner av Prince's "Little Red Corvette" eller Depeche Mode-låten "Personal Jesus" till exempel.

- En del hade vi testat ute och spelat och så satte vi oss i en replokal och kände fram och tillbaka vilka låtar som var bäst. Det gick fort, vi är tighta i bandet, säger Jerry Williams. Några hade jag ju sugit på själv ett tag. "Ain't I'm a dog" och "Sea of Heartbreak» hade jag nog tänkt i 30 bast att jag skulle lira in.

I sommar blir det några spelningar innan den stora «Rhapsody in Rock»-turnén drar igång i mitten av juli. Tillsammans med bland andra Lena Philipson, Robert Wells och Anders Berglund ska Jerry Williams dra land och rike runt.

- Det blir nog bra tror jag. Jag och har ju lirat ihop med Robban och Anders förut, så det blir nog kul.

I höst ska han spela med bandet i uppsättningen av "Jerka", en show på Göta Lejon med influenser från han eget artistliv.

Efter det finns det inga planer - än så länge. Och några åldersnojor och tankar om att sluta finns inte.

Är det fortfarande kul med musiken?

- Ja, för fan! Jag kommer nog inte tröttna på att lira. Åldersnoja har jag aldrig haft. Just nu känns det rätt med det här gänget, och då blir det kul. Sedan kanske jag har något annat i skallen om två år, det borde man ju ha, säger han med ett skratt.

Hur är det, är det "Sweet sixty"?

- Haha, ibland är det det, ibland blir det måndag. Upp och ner hela tiden. Men ofta jäkligt kul.(PM)

LINA PIHL

Mer läsning

Annons