Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzklubbens "Greatest Hits"

Annons

FFör ett antal år sedan deltog sångerskan Meta Roos i ett jazzklubbsarrangemang kallat Jazz Open. Men på någon av klubbens måndagsjazzkvällar har hon aldrig sjungit.

Nu är det dock dags. På måndag inviger Meta Roos Borlänge jazzklubbs höstsäsong tillsammans med Janne Ottesen och Trio X.

I övrigt så innehåller höstens måndagsschema på jazzklubben en hel del favoriter i repris.

I september månad kommer till exempel Janne Ersson Big Band och Swing and Dixie med Jonken på återbesök, dessutom spelar Per Haglind standards med plockorkester.

Första evenemanget i oktober månad är en rökare. Då spelar gruppen Now med Pierre Swärd, Mats Hellberg och Claes Yngström.

Blue Note med Fredrik Norén och andra svenska jazzkändisar kommer till klubben i oktober, en månad som avrundas med storfint artistbesök.

- Här har du höstens stora attraktion, menar jazzklubbens bokare Kjell Hägglund.

- Jag har aldrig hört två som sjunger så himla tajt ihop...

Vilket det tajta sångarparet är? Katrine Madsen och Svante Thuresson, förstås.

Jazzklubben har två permanenta inslag i sitt spelschema. Dala seniorjazz intar scenen i oktober, Tuna Brass och Pers Lilla Stygga med elever från Forssa avslutar höstsäsongen i början av december.

Däremellan ligger ett par nya bokningar med musiker och grupper som aldrig spelat på klubben tidigare. Västeråsbandet No Brothers med Kurt Bjerneby spelar i november. Det gör även unga svenska jazzfenomenet Jonas Kullhammar.

- Sedan kommer det en orgelspelare från Pittsburgh också, han heter Eddie Landsberg, berättar Kjell Hägglund.

Den andra december spelar Peps Persson och hans bluesband på klubben. En given publikfavorit i ett program som borde kunna hota jazzklubbens publiksnittrekord från i fjol på 70 personer per måndag.

GÖRAN PETTERSSON

Mer läsning

Annons