Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jam blev varité på Sagateatern

/
  • Dans. Ulrika Lönnback bjöd på orientalisk dans. Magdans från Eypten som till en början bara var riktad till kvinnor.
  • Ringar. Maria Lundgren är skolad i Ludvika minicirkus och tog en finalplats med sina ringar när uttagningarna avgjorde i Sagatatern i Hedemora.
  • Artist. Karin Melin från Ludvika är duktig på handstpende men det röäckte inte till final.
  • Magik. Björn Elge från Oxberg gick vidare på sitt trolleri.

Annons

En trollkarl, en magdansös, handstående plus några riktiga cirkuskonster. Sorry, ni som hade annat för er än att avnjuta denna anrättning i anrika Saga-teatern i Hedemora. Vi var ett tjugotal nyfikna som tagit oss dit varav några var riktiga fans eller snarare kompisar till de som uppträdde.

Åke Ljungberg fungerade som komframochsägare och hade för dagen en läskig grön färg på både kläder, handskar och hatt. Men det låg i stil med underhållningen som var både fartfylld och färggrann. Ljungberg började med ett lågvattenmärke:

- Om jag börjar med att sätta ett lågvattenmärke behöver ingen av de som ska framträda vara orolig. Jag ska be att få läsa dikten om en fis, sa Åke och läste samtidigt som det fnittrades i salongen.

När botten var nådd började magikern Björn Elge med ett trolleritrick som gick hem hos juryn. Han gick vidare till länsfinalen. En som inte gjorde det är Karin Melin från Ludvika som är en baddare på handstående.

Karolin Nordman kom inte heller vidare trots scenvana från Saga och rötter i bygden. Hon har en spännande röst. Hoppas verkligen att hon inte ger upp utan kommer igen. Hon är ett artistämne.

To bad for life, kommer från Borlänge och består av två rappande ungdomar: Eyob Kifle och Fredrik Hallgren. De har framtiden för sig tyckte juryn.

Ulrika Lönnback är en kvinna som har dansat magdans i tolv år. Vackert, rytmiskt och orientaliskt men hon räckte inte ända fram till finalen. Hon skulle ut i skolor och föreningar och visa sina danser för ungdomar.

"Näverlappen" skulle man kunna säga om Jan Lundström som spelade på en bit näver. Han tillhör de äldre i gänget och gick vidare. Snacka om kulturhistoria och då menar vi näverspelet! Slutligen har vi Maria Lundgrens som skolats i det förnämliga Ludvika minicirkus och som gick vidare. Ett fartfyllt inslag mycket tack vare kompisen Ingrid som langade ringar samtidigt som Maria dansade.

Artisterna fick välja om de ville ta del av juryns kritik eller bara leva med deras utslag om länsfinal eller inte.

Open Jam 2007 avgörs i Dalarna med hjälp av Scenkonst Dalarna i samarbete med Dalateatern och Dans i dalarna. Medlemmarna i Scenkonst Hedemora/Säter stod för det praktiska arbetet i Hedemora.

Mer läsning

Annons