Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tror på andra sidan"

/

Annons

Vi har sett henne i Trollbröllopet, som tv-hallåa och programledare för allt ifrån Ordjakten till Postkodmiljonären. I januari sökte Sofia Rågenklint till rollen som baronessan i Borlänge musikteaters uppsättning av Sound of music men slutade som självaste Maria.

Jag blev lite förvånad, kan du sjunga?

- Ha, ha ha. Där slog du huvudet på spiken. Det är många som undrar. Jag har aldrig sjungit förut förutom att jag gjorde två låtar i Trollbröllop. Jag har fått möta min stora rädsla i och med det här. Det är den tuffaste utmaningen jag tagit mig an. Jag lovade att ta sånglektioner om jag fick rollen och det har jag gjort. Massor. Jag har verkligen kämpat för att lära mig tekniken.

Maria i Sound of music känns genompräktig, kan inte hennes godhet stå dig upp i halsen ibland?

- Ha, ha, ha. Jag har ju gjort min egen tolkning av Maria. Hon har en räv bakom örat. Hon är lite busig och en person som säger vad hon tycker. Hon är en stark kvinna. Hon är lite vilse ibland men hon hamnar rätt till slut.

Du dyker upp då och då i bygdespel och musikaler, bor det en teaterapa i dig?

- Det har det gjort sedan jag var liten. Jag är lite besviken att jag inte vågade tro på mig själv och testa teater lite tidigare. Å andra sidan är jag glad att jag fick chans att prova det senare. Det är något speciellt med feedbacken man får från publiken.

Du gjorde en resa från landet till stan tillbaka till landet, hur trivs du på vischan nu?

- Vi trivs fantastiskt bra i lilla Äppelbo. Det blev som jag hade hoppats. Vi varvade ner och tog lite fokus från karriären och lade den mer på familjelivet. Jag har haft tur med jobberbjudanden som har rullat på men man vet aldrig vad som väntar. Men jag tycker prestationskraven har dämpats sedan vi kom hit. Man har råd att inte säga ja till allt eftersom det är så mycket billigare att bo.

Jag läste att du pratar med din döda pappa i drömmarna, är du medial?

- Jag har aldrig trott att jag har varit det tidigare. Men jag överbevisades av ett medium som kom till studion på radion. Jag bestämde mig för att ställa en fråga via henne för att testa om det kunde vara möjligt och fick då kontakt med min morfar som gick bort för två år sedan. Jag har också drömt mycket om pappa och vi har pratat och rett ut saker. Det är klart att det kan vara att man bara drömmer men jag är övertygad att det finns en annan sida. Jag har varit med om många oförklarliga saker, spökerier, hemma i vårt hus. Jag har sett att något har gått förbi i skenögat. Leksaker med batterier som tog slut för ett år sedan har plötsligt börjat låta och vi hör oförklarliga ljud hemma. Jag känner en enorm närvaro.

Du och Patrik skilde er men kunde inte "leva utan varandra" stod det i tidningarna är den känslan lika stark idag?

- Vi har aldrig sagt att vi inte kan leva utan varandra, ha, ha. Men däremot kom vi fram till att det fanns kärlek att bygga på. Vi fick acceptera varandras fel och brister och skärpa till oss lite på varsitt håll. Vi hade gift oss och skilt oss. Det kändes som att vi egentligen inte hade något att förlora. Vi började dejta igen och på den vägen är det.

Ni blev förälskade när du gjorde en tv-intervju med Patrik, det låter superromantiskt?

- Det var det inte, kan jag säga. Men jag tyckte han var oerhört charmig och trevlig. Jag hade trott att artister skulle vara hippa och balla. Jag hade precis förlorat min pappa och fastnat för en av Patriks låtar Kan du se mig från himlen som handlar om hans döda mamma. Jag lyckades deala med min kollega så jag fick göra den här intervjun med honom. Men då hade vi förhållanden båda två så det blev inget förrän senare.

När får vi höra dig sjunga duett med Patrik?

- Aldrig. Han vägrar. Ha, ha, ha. Nejdå, men då får du nog komma på fest hemma hos oss i vårt hus. Då kan du möjligen få höra oss skråla tillsammans.

Fakta: Sofia

Ålder 36 år

Bor: I Äppelbo

Familj: sambon Patrik Isaksson, två barn, Tim och Alex.

Bakgrund: Fröken Dalarna i Fröken Sverige-tävlingen 1999, har flera år spelat Karin i Trollbröllopet, varit hallåa i TV4, tidigare programledare för Ordjakten, Djurvänner, Bingolotto plus, Jakt & fiske och för Postkodmiljonären.

Aktuell: Premiär med Sound of music på Maximteatern i Borlänge ikväll, sidekick i Centralen radio P4 Dalarna, krönikör på Dalarnas tidningar.

Mer läsning

Annons