Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har testat allt"

Annons

Sedan senaste albumet Cruel Town släpptes till har det stormat om Broder Daniel. Mer än på länge. Hyllningar och krascher om vartannat. Det tydligaste tecknet har varit sångaren Henrik Berggrens konvalescens, som bland annat ledde till en inställd spelning i Avesta på alla hjärtans dag. Från skivbolagshåll har det sagts att han har haft problem med rösten och att han skulle vara för sjuk för att prata i telefon.

Det är trots det en rätt avslappnad och glad Henrik Berggren som svarar när FK till slut når honom hemma i Göteborg. Rösten låter inte särskilt dålig alls.

Hur är läget?

- Bara bra.

Vad är det som har hänt den senaste tiden, när du har varit borta?

- Jag har varit lite sjuk och så, kan man säga, typ, hehe.

"Lite sjuk, typ?"

- Ja, lite sjuk, typ, ja.

Vad har det varit för sorts sjukdom eller vad man ska kalla det?

- Nja, jag vill inte förklara mer än så just nu.

Det har ryktas om att det var ett slags avvänjning av något slag?

- Jaså, hehe, var har du hört det nånstans? Nä, jag har inget att säga om det just nu. Inte för att det är något speciellt på något sätt, jag bara... äh, skit samma.

Hur är relationen till drogerna nu?

- Jag kan väl säga att jag har testat allting och kommit fram till vad jag tycker om och inte tycker om. Man får ju betala ett ganska högt pris för att hålla på med sånt där, och det blir ju högre och högre desto äldre man blir, dessutom. Men jag har alltid vetat det, så det är inga nyheter.

Och spriten?

- Jag vet ju inte hur det kommer bli den här helgen, jag tror att jag ska ta det ganska lugnt. Men i höstas... vi har ju aldrig supit och knarkat så mycket som vi gjorde då, om man jämför.

Man skulle kunna tro att det har något med det att göra, att det har blivit som det har blivit den senaste tiden...

- Det kan jag inte gå in på, hehe.

Förutom en utvilad sångare kommer Broder Daniel till Avesta med ny basist också. Det är David Lindh (tidigare i Yvonne och egna bandet the Hail Marys) som tar upp stafettpinnen efter Theodor Jensen. Jensen efterträdde ju Håkan Hellström när Hellström satsade fullt ut på solokarriären. Nu gör Jensen samma sak, men med The Plan.

Som tidigare berättats ersätter Moneybrother Laakso som uppvärmare. The Kid från Göteborg är fortfarande första band ut.

JOHAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons