Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invasion sitter på en låtskatt

Annons

Det är lätt att inbilla sig att Borlänge bara lyckas fostra högoktaniga muskelrockband, fjunig trallpunk och anglofierade popband.

Så är nu inte fallet.

Och som ett bevis på det fungerade Invasions torsdagsspelning på Flamingo i Borlänge.

Invasions särart är nästintill befriande och deras uppenbara referensnamn hittar du varken på Birdnest records eller Nuggetsboxarna.

Nej, den musikhybrid Invasion lyckats kreera har ett mycket snårigare släktträd. Grenar, stjälkar och kvistar skjuter iväg i riktningar mot gammal fin r&b, klassisk rock'n'roll, älskvärd country och rotig soul.

För att vara ett band från Dalarna med medlemmar i 20-årsåldern är det förtjusande okonventionellt. Men ändå på ett ganska traditionsbundet sätt.

Det mest angenäma med Invasion är dock den mängd fantastiska låtar de sitter på.

Detta framgår med all önskvärd tydlighet när de i slutet av första setet (Spelningen är uppdelad i två set!) hivar iväg ett rent furiöst medley (De spelar medleyn!) där exakt varenda låt besitter sådan kraft som får små scener som den på Flamingo att koka.

Det svänger, spritter, rister och skälver.

Tidigare har sångaren Gustaf Jonsson figurerat i band där det förment okonventionella fungerat som en princip.

Och att se och höra honom vara en del av Invasion ändå ganska traditionella rocksättning känns mer banbrytande än när han spelade med fiolstråkar på elgitarrer för något år sedan.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons