Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte särskilt oväntat (i dag heller)

Annons

Hemlig artist | Rock

Sahara hotnights

Pampas

Fredag 20.05

Jaha, så var det då Sahara hotnights som var festivalens hemliga band nummer två. Inte särsklit oväntat, inte särskilt vågat. Visst, de är ett säkert kort på Hultsfred, och kanske har det kommit till den punkt då de liksom hör till. Det nya brudhockeykörsstuket gillas hårt, och det är ett schysst gig, antar jag.

Men kom igen, Rockparty... Tråååkigt, tråkigt!

Slayer på fint spelhumör

Musik | Rock

Slayer

Hawaii

Fredag 19.00

Farhågorna om att Slayer skulle göra en lika blek spelning som sist de var i Stockholm kom på skam. Trots ett riktigt dåligt ljud - trummorna överröstade allt och Kerry Kings gitarr hördes knappt alls - gav de Hultsfredspubliken ett set med både de klockrena hitsen och en hel del ovanligare låtar. De öppnade exempelvis originellt nog med South of heaven och Silent scream.

Tom Araya, som med sitt gråsprängda helskägg liknade en långhårig Saddam Hussein, frontade ett band som var tajt och på riktigt spelhumör. Den dryga timmen fram till de extra långa dubbelkaggarna i avslutande Angel of death var det bara att låta sig ryckas med och sträcka näven i luften i salut till ett av världens bästa band.

MALIN RINGSBY

Mer läsning

Annons