Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte normalt i poesin

Annons

Vi kan inte hålla oss från att i sin helhet publicera ett pressmeddelande från Wahlström och Widstrand som kom till redaktionen igår.

I sig ett litet stycke poesi om själva poesin:

"Korrekturfel i ny diktsamling. I den nyligen utskickade diktsamlingen 'För en framtida antropologisk' forskning av David Vikgren (med första recensionsdag 22 augusti) finns ett korrekturfel på sidan 67: 'normalt' ska vara 'nermalt'. Detta upptäcktes först när recensionsexemplaren skickats ut och kommer nu att rättas till."

Nya professorer på Teaterhögskolan

Stockholm. Teaterhögskolan i Stockholm har utsett två nya professorer. Skådespelaren Stina Ekblad blir professor i scenisk gestaltning med inriktning mot textinterpretation och språklig gestaltning och hennes kollega Krister Henriksson i scenisk gestaltning med inriktning mot avspännning och scenisk närvaro. (PM)

Svensk design satsar på Japan

Tokyo. Den femte september är det premiär på utställningen"Swedish style 3" i Tokyo. Utställningen är den tredje i försöken att intressera den japanska publiken för svensk musik, mat, design, konst och så vidare. I år fokuseras de tio dagarna på inredningsdesign. (PM)

Roxette samlar sig och släpper nytt

Stockholm. Roxettes kommande samlingsalbum"The ballad hits" ska innehålla nyinspelade låtar. Per Gessle och Marie Fredriksson har spelat in låtarna"A thing about you" och"Breathe" till albumet som släpps den fjärde november. En ep med fyra låtar, varav tre nya, följer dessutom med den första upplagan av skivan."A thing about you" släpps som singel den 14 oktober.

"The ballad hits" följs av "The pop hits" som släpps nästa vår. (PM)

Mer läsning

Annons