Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Oldsberg sparkas omedelbart från Bingolotto

Ingvar Oldsberg slutar som programledare för "Bingolotto". Orsaken är en internutredning som visar på "allvarliga arbetsmiljöproblem".

Annons
Ingvar Oldsberg sparkas som programledare för Bingolotto. Arkivbild.

Oldsberg lämnar TV4:s "Bingolotto", som han lett sedan 2014, med omedelbar verkan. Produktionsbolaget bakom programmet har genomfört en intern utredning där det kommit fram att det finns "allvarliga arbetsmiljöproblem" inom produktionen.

Ingvar Oldsberg är själv oförstående till anklagelserna. Till TT säger programledaren att han inte förstår vad saken rör.

– Det är nästan omöjligt att kommentera. Det står bara allvarliga arbetsmiljöproblem. Jag vet inte vad det är.

En möjlig förklaring kan enligt Oldsberg dock vara att han i egenskap av programledare varit med och styrt programmet.

– Det kan finnas en eller annan som blivit kränkt på den vägen säger han och fortsätter:

– Man kan ju inte leda eller ta över ett program om det inte överensstämmer med ens egna uppfattningar. Det har visat sig att de ändringar som vi gjorde då har förändrat programmet i positiv riktning.

– Tillsammans med TV4 har vi fattat beslutet att byta programledare efter att uppgifter om allvarliga arbetsmiljöproblem konstaterats. Av respekt för alla inblandade, och på grund av att detta i grunden är ett personalärende kan jag inte gå in på närmare detaljer", säger Hans Sahlin, vd på organisationen Folkspel som säljer bingolotterna, i ett pressmeddelande.

TV4 beklagar det inträffade men säger sig stå bakom beslutet att byta ut Oldsberg.

– Situationen som beskrivs i produktionsbolagets utredning är allvarlig, men vi kan inte kommentera mer än så", säger Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör på Bonnier Broadcasting och TV4 i ett pressmeddelande.

Vem som tar över permanent efter Oldsberg är inte känt. Den 10 och 17 december ersätts han av Agneta Sjödin och den 23 december samt under nyårshelgen av Lotta Engberg.

Sara Haldert/TT

Mer läsning

Annons