Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Dahlbergs sista säsong

Annons

Strindberg i dubbel upplaga, en debutpjäs av Majgull Axelsson och Erland Josephsons berättelse om mötet med den ryske regissören Tarkovskij. Det är några av de föreställningar som Dramaten i Stockholm visar i höst.

Staffan Valdemar Holm har ännu inte officiellt tillträtt som ny chef. Det gör han först den andra september. Men i tisdags presenterade han höstens program.

- Det blir ju en viss papegojverksamhet det här, eftersom jag presenterar en repertoar som Ingrid Dahlberg och hennes medarbetare lagt, konstaterade han. Men det betyder inte att det skulle sett speciellt annorlunda ut om jag valt pjäserna.

Först nästa vår kommer det att märkas spår av Staffan Valdemar Holms inflytande på repertoaren. Då visas bland annat "Antigone" i regi av Jasenko Selimovic, "Detaljer" av Lars Norén, "Den inbillade sjuke" av Molière, barnpjäsen "Ett litet drömspel" av Staffan Westerberg och Ibsens "Hedda Gabler" i regi av Christian Tomner.

Till våren startar också den nya verksamheten på Elverket, som främst ska visa nyskriven svensk och utländsk dramatik. Och trots att Ingmar Bergman förklarat att han inte kommer att regissera fler pjäser i framtiden har Staffan Valdemar Holm inte helt gett upp hoppet om en ny Bergmanföreställning på Dramaten. (PM)

Mer läsning

Annons