Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget onödigt repande

Annons

När datum för inspelningen kom var ingen låt helt färdig och inga texter skrivna.

- Vi brukar göra det lite bakvänt. Först bestämmer vi titeln på skivan, sedan hur många låtar som ska vara med och så låttitlar och helst låtordning också, säger Martin.

World Declension växte i alla fall fram i studion i disciplinerade åttatimmarspass. Resultatet blev definitivt till bandets förnöjsamhet. Musiken har också färgats av delvis nya influenser.

- Vissa grejer är thrashigare, men jag tycker annars att det är i stort sett samma. Det låter Centinex. Men produktionen är fan så mycket bättre. Man kan väl aldrig bli hundra procent nöjd, då har man ju gjort sitt, men nu är det i alla fall 99 procent.

Nio låtar finns med på skivan och på Japanutgåvan ska en bonuslåt läggas till.

- Det är en instrumental låt där vi bjudit in några gitarrister för att lägga varsitt solo. Men den är inte klar än, för det var en som missuppfattat direktiven lite och spelade bara hälften så långt som han skulle, säger Martin.

I och med World Declension har Centinex - än en gång - bytt skivbolag. Svenska Regain Records är nu gruppens hemvist. Ett byte som Martin är nöjd med.

- De har gjort vad de sagt att de ska göra. Men man kan inte förvänta sig att bolaget gör allt, det är ett misstag många gör. Vi jobbbar själva mycket med promotion och man märker att de på bolaget blir sporrade då också. Det är kul att hålla på och så är man väl ett kontrollfreak.

Det var förra sommaren det skar sig med det förra bolaget Candlelight.

- Spiken i kistan med dem var nog videon vi gjorde. De låg på oss och tjatade och när den sedan var klar hände det inget. Den kostade säkert trettiotusen, som vi i slutändan fick betala.

En ny video är dock på gång med samma regissör, Daniel Ekman från Falun.

- Vi skulle ha spelat in i helgen, men det blir inte så. Vi har inte bestämt vilken låt det ska vara. Men inom två veckor blir det, någonstans i Avesta.

Till hösten väntar bland annat en Europaturné tillsammans med Impiety från Mexiko/Singapore, men innan dess ligger Centinex lågt på livefronten. Repar gör de sällan. De gamla låtarna sitter i ryggmärgen och femton års spelande har gett rutin.

- Snarare än att låta bättre så skulle vi nog ledsna om vi repade för ofta. Vi har annat för oss - familj, jobb, andra band. Förr repade man två gånger i veckan och det var katastrof om man missade ett rep. Det är fortfarande kul, men på ett annat sätt. Lite mer som ett jobb, säger han.

Fotnot: World Declension släpps den 27 juni.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons