Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Seasidefestival 2011

/
  • Seaside skjuts på framtiden. Nästa år läggs festivalen på is.  Foto: Jonatan Svedgård

Annons

Det är ekonomin som är knäckfrågan för Seasidefestivalens vara eller icke vara och varje år har framtiden varit oviss in i det sista. De två studieförbunden Bilda och Studiefrämjandet har fått vända både på slantarna och sina personalresurser.

- Det har varit frågetecken fram till februari och först då har man kunnat börja jobba på allvar. Det är för kort tid, säger Richard Norberg från Studiefrämjandet.

- Eftersom festivalen har vuxit så finns det inte längre plats i den ordinarie verksamheten med den personal vi har, säger Daniel Olsson från Bilda.

Tanken är nu att göra en omorganisering av arbetet med festivalen och involvera fler aktörer. Peace & Love, Rockstad: Falun, Falu kommun och Högskolan Dalarna nämns som några samarbetspartners.

- Vi kommer att sätta ihop en arbetsgrupp redan nu för att göra mindre arrangemang för att dra in pengar och leta sponsorer, säger Richard Norberg.

Att börja ta betalt för själva festivalen är inte ett alternativ, menar de. De vill fortsätta göra ett brett arrangemang som lockar olika grupper av människor och olika åldrar.

Någon form av alternativt Seaside med band från hela Dalarna blir det även nästa år, men inte så stort och inte i Kålgårn.

Fakta: Seaside

Gratisfestival där bara Dalaband spelar på tre scener.

Platsen är Kålgårn, Falun

Har arrangerats sedan 2003, oftast i slutet av maj.

Brukar locka mellan 3-4 000 besökare.

Annons