Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen festival utan Sugarplum Fairy

/
  • Veteraner. Sugarplum Fairy har varit med på alla Peace & Love-festivaler utom den första 1999. Men det är alltid nervöst att spela i Borlänge med så många bekanta ansikten i publiken. – I vanliga fall känner vi ju bara ljudteknikern, säger bandets sångare Victor Norén.

Annons

Det är inte så ofta Kristian Gidlund, Jonas Carlson, David Hebert och bröderna Victor och Carl Norén är i sin gamla hemstad nuförtiden.

Alltid under Peace & Love och på julafton, annars är det Stockholm som är hemmaplan för Sugarplum Fairy. Men ofta är de på resande fot.

- På två veckor gör vi ungefär åtta, nio spelningar, fast nu har vi gjort de flesta festivalerna, det är mest strögig kvar, säger Kristian Gidlund som spelar trummor i Sugarplum Fairy.

Men det är alltid nervöst att spela i Borlänge, med så många bekanta ansikten i publiken.

- I vanliga fall känner vi bara ljudteknikern, men här får vi skämmas inför 500 personer om vi gör en dålig spelning, säger sångaren Victor Norén.

På 90-talet hade band som Cardigans och Wannadies sin storhetstid i England. Men nu är intresset för scandipop svalt på de brittiska öarna. Sugarplum Fairy har sin stora publik i Tyskland.

Ingen har fyllt mer än 23, men nästa år firar bandet tioårsjubileum. I september hoppas de kunna börja spela in sitt tredje album. Det brukar ta ungefär en månad.

- Om vi hinner ska vi släppa skivan i januari så vi kan ägna hela nästa år till att turnéra, det vore det ultimata, säger Victor Norén.

Under de tre dagarna i Borlänge har de hunnit se Molotov Jive och Tallest Man On Earth under festivalens kickoff. Band som de tycker borde ha fått en plats i det ordinarie programmet.

Prop Dylan, Mando Diao och Weeping Willows ska de också försöka hinna med, innan de åker till söndagens spelning i Göteborg.

Peace & Love är ändå lite annorlunda.

- Det är rätt unikt, både en klassisk festival med camping och en stadsfest samtidigt. Det attraherar större åldersgrupper, man kan lätt gå här även om man är 55, säger Victor Norén.

Mer läsning

Annons