Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga kompromisser

Annons

Amino, med bas i Hedemora, har många järn i elden. Förra året spenderade bandet mycket tid i studion och har spelat in tolv låtar som de är helt nöjda med plus några till. Nu är de sugna på att komma ut och spela. I morgon kommer de till Harrys i Avesta.

-Vi har jobbat mycket med vårt sound. Det är lätt att bli pretentiös och lägga på för mycket när man håller på så länge i studion. Men vi har hållt på så länge med musik och har gjort misstag som vi dragit lärdom av, säger Sven Holger Rosenvinge, som kallar sig Mr Moonlight som artistnamn.

Något som Amino är trötta på är skivbranschen. Flera bolag har varit intresserade, men villkoren har varit för dåliga. De sparkade också sin förra manager-ett känt namn som bland annat jobbat med Dilba -på grund av dennes bristande verklighetsförankring.

Trots att de saknar kontrakt saknas dock inte möjligheter att nå ut till potentiella lyssnare och de satsar för närvarande hellre på det än en traditionell skivutgivning.

-Vi gjorde ett litet bus och lade ut några låtar på vår hemsida, som en marknadsundersökning. Det var otroligt många som laddade hem dem. Vi har fått mejl från Japan, USA och Frankrike. Utomlands tycker de att vi låter lite annorlunda och lite mystiska. Själva tycker vi inte att det är ett dugg mystiskt.

Amino spelar sorgsen musik med rötter i både glamrock och 80-talets postpunk. De flesta i bandet spelade tidigare tillsammans i Creeping Jesus, som hade mer röjig rockÕnÕroll på repertoaren. De ådrog sig uppmärksamhet från kristna funtamentalister på grund av sitt namn och fick till och med ett argt brev från Livets Ords Ulf Ekman.

När delar av medlemmarna byttes ut 2002 antog de också ett nytt namn.

Något som dock inte förändrats är en utlevande scenshow, med frontaren Mr Moonlight i centrum. Det kommer publiken på Harrys att få erfara.

-Vi har en del kul saker planerade och kommer att spejsa till det med mycket glitter och glamour. Kanske är det någon som retar upp sig, men vi har hittat vår stil och kompromissar inte.

Fotnot: Förband i morgon är Bonedivers från Avesta.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons